utorak, 17. travnja 2012.

LMC sluša

U zadnje vrijeme okolina me zasipava novom i interesantnom glazbom. Prvo mi je J. prije puta donijela USB prekrcan njenim favoritima, pičfork i forumi su me obavijestili o nekim novim izdanjima, last.fm profil Tvornice Kulture me namamio da čekiram neke od ljudi koji nam uskoro dolaze... I tako nasta ovaj post :)
Već se dugo veselim novom albumu Beach Housea, benda čiji sam prošli album Teen Dream prošle zime znala napamet, posebno otkad sam u ožujku na pičforku čula prvi singl Myth.


Bloom ni po čemu ne odskače od zadnjeg albuma i ovo je Beach House kojeg su fanovi čuli i voljeli na Teen Dreamu.
Budući da su se moje glazbene preferencije malo promijenile ne želim prerano suditi, pa za sada mogu reći samo da je album stvarno lijep na onaj poznati melodični način. Vjerojatno bih ga prošle godine obožavala, ove mi je samo očekivano... pa lijep. Jer lijepo je pridjev s kojim se njihova glazba najbolje opisuje.
Ostavljam prostora da ću ipak s vremenom otkriti pokoji biser i zavoljeti ga kao prethodnika.

S druge strane, Lambchopov novi album, koji je skupio i Pitchforkovu Best New Album (8.3) titulu me apsolutno oduševio. Sve ono što njihovi obožavatelji žele - depresija zapakirana u ugodnu i melodičnu glazbu. Prvo ovogodišnje oduševljenje bez zadrške i velika preporuka za Mr. M.


Album je inače posvećen pokojnom Vicu Chestnuttu.

Budući da vas ne želim predozirati u jednom postu, za kraj bih samo spomenula novi album Okkervil Rivera koji mi je zadnjih dana na konstantnom ripitu. Pisala sam već da me strašno podsjeća na bendove koji su mi bili dragi početkom srednje škole, pa me uvijek uljuljka u neku sretnu, nostalgičnu atmosferu. The Stage Names savršen je za proljetni odmor na travi pod nekom magnolijom ili trešnjom.


Jeste li poslušali što od ovoga i kako vam se sviđa? Što vi preporučate?

1 komentar:

Anleah kaže...

Lambchop!! Druge nisam slušala,ali potražim. Nešto izbjegavam Pitchfork, last fm mi je najbolji izvor nove muzike :)

Objavi komentar

Pokreće Blogger.