srijeda, 23. travnja 2014.

Najbolja rom-com/good mood film nakon Love Actually

Radi se o filmu Starter for 10 (2006.)

Znam, da je film za današnje pojmove prestar, ali je diiiiiivan. Za početak evo poster i trailerčić :)

Radnje filma se zbiva 1985. kada Brian iz Essexa dolazi na faks željan znanja. Odmalena opsjednut kvizovima, prijavljuje se za kviz između raznih britanskih fakulteta koji actually postoji i u RL, upoznaje ludog štrebera Patricka koji je ospjednut osvajanjem kviza, predivnu plavušu Alice i društveno angažiranu Rebeccu te kao pravo muško ništa ne kuži i izgubljen je u svemiru znanja i neznanja.

U zadnje vrijeme sam poprilično u k i teško mi se na išta skoncentrirati, ali ovaj film je good mood blaženstvo i ima više genijalnih elemenata.

1. James McAvoy

On mi je onako divan, divan, divan... Već fakat dugo (molim kolegicu preko puta da prestane misliti kako je to zato jer je isti moj dečko :v).


2. Benedict Cumberbatch

Tip koji može izgledati ovako:

izvor

u ovom filmu izgleda ovako i urnebesan je, posebno jer sam ga nedavno gledala kao Khana...

3. Nezaboravna scena fajta

Gif izvor 1000 riječi


4. Charles Dance u ulozi Tywina LAnnistera, prije GOT-a... skoro

5. Soundtrack

Dee, ako ovo čitaš, a znam da čitaš, OST je divan i prekrasan sa Cureom i smithsima i svim ostalim divnim 80's bendovima koje ću sad staviti na mp3...

Link na djelomičnu playlistu....

Film je divan i pogledajte ga... trudila sam se ne spojlati previše, ali fakat je divan i good moodast (oh kako rpostituiram tu frazu)... Ili kako kaže jedan review na IMDB-u:

If you don't like this movie, you just don't have a heart.Broj komentara: 8:

Anonimno kaže...

Došlo ko naručeno, taman sam u fazi gledanja svega što je James McAvoy ikad napravio. Sinoć sam pogledala Trance, dan prije Welcome to the Punch. Oba su super.

Lendoxia kaže...

Tko ce drugi nego Do :D gledala sam i totalno podrzavam i film je genijalan, kao i sve ostalo sto je Cumberbatch napravio :D

doriana gray kaže...

Anonimno i Lendoxia, meni su McAvoy i Cumberbatch obojica čeče (što se može vidjeti iz našeg Bunch tumbrla koji sam prisvojila)

petra kaže...

Hvala na preporuci, taman mi paše nešto ovakvo :)

marty kaže...

jedva čekam :) benedicta i soundtrack :) e, al ima još jedan takav love actually mood film - About Time! ali ako si u k mogla bi cmizdrit... al ono, nije ni to najgore na svijetu :)

Dee kaže...

:P :D

Film neću pogledati jer ne volim ni McAvoya (lol na Doda) ni Cucumberbitcha, ali plejlistu upravo slušam. <3 Šteta što je pola pobrisano. :D

doriana gray kaže...

Petra, nema na čemu

Marty - svakako ću pogledati

Dee - ne kaki, imaš na IMDB cijeli popis :v Ovo ostalo ne komentiram jer nije vrijedno

James and Ben FTW!!!!

Dee kaže...

Pogledala ipak, super je. <3 :D

Soundtrack :es :es :es

Objavi komentar

Pokreće Blogger.