srijeda, 22. siječnja 2014.

Movie review: American Hustle (2013)

U ponedjeljak sam bila na premijeri filma 'American Hustle'. Već neko vrijeme me čekao doma, ali eto, ipak sam ga pogledala u kinu. Zapravo sam u ovom siječnju iznenađujuće mnogo u kinu - ovo mi je treći put u mjesec dana.


Varanje, varalice i općenito 'white collar' kriminal su već dugo vremena inspiracija redateljima. 'American Hustle' je slobodna interpretacija jedne FBI operacije kojoj je bio cilj razotkriti mito i korupciju u najvišim političkim krugovima.


Glumačka postava je impresivna, ali ne i neočekivana. Christian Bale i Amy Adams znamo iz 'Fightera', a Jennifer Lawrence i Bradleya Coopera iz 'SLP', oba filma redatelja Davida O. Russella. 'American Hustle' bi po tome trebao biti Dream Team, dodamo li još Jeremyja Rennera i Roberta De Nira.


Međutim ovaj film ima i pokoju manu, koja mu se u slaboj filmskoj godini kakva je bila prošla može oprostiti, ali u jednoj 1994. kada su se za titulu najboljeg filma natjecali 'Pulp Fiction', 'Shawshank Redemption', 'Forrest Gump', 'Quiz Show' i 'Four Weddings and a Funeral' ne bi imao šanse.


Prva mana filma je što smo se ovakvih filmova uistinu nagledali. Priča je standard: Bale i Adams su varalice, ali dopadljivi varalice. Volite ih, ne smeta što rade protiv zakona. Slično kao i Di Caprio u 'Wolf of Wall Street'. Bradley Cooper je FBI agent, koji, slično kao i Patrick Denham, živi životom koji bi mogao biti bolji. Jennifer Lawrence je neurotična ženska i morala bi paziti da svoju karijeru ne pretvori u karijeru neurotične žene.


Cijeli film zapravo teče očekivanim tonom. Ako ste pogledali nekoliko filmova za tu temu, imate neku pretpostavku o tome kako sve skupa završava.

Nažalost, moram priznati da sam nekoliko puta zazujala po kinu, jer me jednostavno nije mogao prikovati u toj mjeri. Nije me bilo briga za likove, kao niti za to što će se dogoditi s njima.


S druge strane, Amy Adams je prekrasna do bola, a Jennifer Lawrence izgleda kao prava Long Island Koka. Haljine Diane von Furstenberg su genijalne, kao i scena gdje Bradley Cooper ima viklere ili Trbušina Christiana Balea. Isplati li se zbog toga pogledati film? Procijenite sami...

Broj komentara: 7:

Unknown kaže...

A pogledat ću ga tek toliko da mogu reći da sam ga pogledala..

Kristina kaže...

Hejtam dzej law :zijev:

anonimna čitateljka blogova kaže...

meni je ok film, nije mi bio dosadan, iako sam na kraju shvatila šta će biti.

Lendoxia kaže...

xene su divne obje :D al film mi je njah, ne kuzim zasto je nominiran za toliko nagrada

doriana gray kaže...

@josipa GG, točno to
@Kristina, fama oko nje je u zadnje vrijeme ogromna. Meni je simpa jer je krkanica, ali ima i boljih
@anonimna čitačica blogova, super nick! da, film je sasvim očekivan
@lendoxia, slaba je godina-zato

Lendoxia kaže...

A svake godine kazu da je slaba godina XD pa se provlaci sve i svasta

doriana gray kaže...

Lendoxia, zadnjih godina je stvarno tako, ali ništa ne može premašiti 1998. i 'Zaljubljeni Shakespeare'

Objavi komentar

Pokreće Blogger.