ponedjeljak, 4. studenoga 2013.

Movie review: Ted


Znam da je ovaj film nešto stariji, ali što da vam kažem – malo sam usporena.Ovo je IMDB.

Prije svega, želim napomenuti kako sam no ovom filmu čula sve najbolje i sve najgore. Od onih toga da je film urnebesan, pa do toga da je film smeće puno zahodskog humora. Mislim da su oboje u krivu. 


Dakle, Ted je priča o jednom muškarcu i njegovom plišanom medi koji oživi. Medo odrasta zajedno s njim i prije nego se okrenete medo postaje napušeno čudovište koje se mingla s prostitutkama dok glavni protagonost John pokušava realizirati vezu s Lori. Nakon 4 godine, Lori polako šizi i pun joj je kufer muških muljanja i avantura u koje Ted i John stalno upadaju te odluči svemu tome stati na kraj.

Film ima odličnu dozu humora, koji nije čisti zahodski, a gledati preslatkog medu kako izlazi iz wc-a s nosom punim tragova kokaina je nešto famozno. Mark Wahlberg mi je ionako drag.


Ali ono o čemu ovaj film jest je – muško odrastanje.

Tako da su svi ovi gore u krivu.

Ted je zapravo priča svakog muškarca koji mora, prije ili kasnije, prihvatiti činjenicu da je vrijeme da palicu za zajebanciju preda nekom drugom, jer sam izgleda očajno dok trči s njom. Otprilike kao oni tipovi ispred kladionice koji misle da su jako cool i da se cure od 20 pale na njih, a zapravo im mama daje za listić, bliže se četrdesetoj i većina cura ne bi s njima ni u snu.

Ted je onaj prijatelj kojeg ima svaki frajer: ne može naći posao, ne želi ga zadržati čak ni kada ga nađe, hoda s curama upitne inteligencije, stava i karaktera, napušavanje mu je još uvijek smisao života te ne primjećuje kako svi oko njega preuzimaju neke druge uloge, jer postoji dovoljno balavaca na svijetu na kojima je red da rade to što radi on, koji je odavno prestao biti u pubertetu. To je onaj frajer koji je u stanju spriječiti vašeg frajera da bude THE frajer. U ime prijateljstva, ofkors.

Ovo je film o sindromu Petra Pana koji nikada ne umire i s kojim Mila Kunis u filmu odlučuje živjeti, u trenutku dok oživljava medvjedića. Da, ona svjesno bira frajera koji ne može odrasti i ulazi u destruktivan brak s čovjekom kojem je najbolji prijatelj medo koji govori.Šupendara vulgaris.

2 komentara:

anamy007 kaže...

Meni je glupo sto su sve najsmjesnije scene vec prikazane u traileru, tako da nista nije bilo za umrijet od smijeha sto sam ocekivala gledajuc trailer, al thunder song mi je prejaka :D

petra kaže...

meni je film bio okej, onako za opuštanje i to je to. nedavno sam čitala da će biti i Ted 2, što ne čudi, jer danas izgleda dolazi sve u bar 3-4 nastavka.

Objavi komentar

Pokreće Blogger.