utorak, 30. srpnja 2013.

recenzija filma: Now You See Me

Pred dobrih tjedan dana potpuno neplanirano otišla sam u kino s J. Umjesto zumba treninga za nju i pive za mene, opskrbile smo se jeftinim kikirikijem, čokoladicama i sokićima na slamku u supermarketu i otišle u jedan od multipleksa pogledati film koji nam je zvučao najmanje loše. Ovaj put to je bio Now You See Me, kod nas preveden kao Majstori iluzije, s Woody Harrelsonom, Morganom Freemanom i Michaelom Caineom.


Negdje sam pročitala da je film križanac između Davida Copperfielda i Oceanovih 11 i moram priznati da je to jedan od najboljih sažetaka nekog filma koji sam ikad čula.

Jesse, Dave, Woody i Isla četvero su mladih (manje-više), nadarenih mađioničara koje na početku filma misteriozne karte Oka spoje u tim. Godinu dana poslije poznati su kao Četiri jahača, a glavni mecena im je ultra bogati striček Caine. Nakon što na jednoj predstavi u Las Vegasu opljačkaju banku u Parizu na scenu stupa Mark Ruffalo kao istražitelj i Melanie Laurent kao njegova francuska partnerica, predstavnica Intepola. Shvatiti kako se pljačka, a uskoro i nekoliko njih, zapravo dogodila pokušavaju uz pomoć bivšeg iluzionista, sada razotkrivača trikova Morgana Freemana.

Majstori iluzije pravi je ljetni film. Spektakularan do mjere da im ne bude žao uložiti tolike pare za film koji će vidjeti samo oni koji (još) ne uživaju na odmoru, interesantne, a opet lagane pričice, prilično predvidljiv, ali zabavan, dobre glumačke postave i tu i tamo kojeg eye candyja za svaki spol i seksualnu orijentaciju :)


Generalno su mi dragi ljetni filmovi, vidi se da su rađeni manje pretenciozno i s ciljem da nam odmore mozak i zabave nas - a tako je i sa ovim filmom. 
Možda ne preporučam baš gledati ga u kinu, ali pogledati ga doma jedne lijene, ljetne večeri u dobrom društvu - zašto ne.

Jeste gledali?
Kako vam se čini?
Koja je vaša ljetna preporuka?

Broj komentara: 5:

Gear kaže...

Gledala, ok je, posebno zbog ruffala :D

Grumpy Čke kaže...

Zanimljivi efekti i koncept, no moglo je to biti puno bolje izvedeno. Razvoj likova je na nuli, saznaš nešto o njima u prvih nekoliko minuta i onda do kraja nula bodova. Osim kod lika detektiva kojeg tumači Ruffalo.

Moja preporuka: The Call

Meow

DeeDeeCro kaže...

Meni je filmek super! Simpa mi je onaj Jack Wilder koji sve može otključati :D

Lendoxia kaže...

slazem se sa sazetkom :D pogledala sam ga na nekoj pretpremijeri jer nije bilo nista pametnije, previse para al ok je film za pogledat :)

Marinica kaže...

Film mi je odličan, pogledala sam ga čim je stigao jer smo ga i dragi i ja već zapazili i čekali da dođe u kino :) A jučer smo gledali Wolverine-a i isto uživali... idemo često u kino :D

Objavi komentar

Pokreće Blogger.