petak, 12. travnja 2013.

Hou jes nou... proljeće end ol det.

Oduvijek sam mrzila pisati zadaćnice. Jedan od razloga zašto je to tako je što je moja profesorica iz hrvatskog, inače draga žena, voljela prcati ljude u mozak s temama.

Tako sam u sedmom razredu imala ponuđene tri teme:

1. Zašto volim proljeće?
2. Boj se onog tko je mogo' bez golema mrijeti jada (Smrt Smail-age Čengića)
3. Slobodna tema (ilitiga trik pitanje)


Logičan odabir je bio "Zašto volim proljeće?", ali moj problem je što sam u potpunosti indiferentna prema vremenu i godišnjim dobima.

No da se vratim na proljeće. Kažu kako je proljeće doba promjena, rađanja, uskrsnuća, otkrivanja novih magičnih čakri.


Ove godine se potrefilo da imam pravo dinamično proljeće, za razliku od onih couch potato proljeća.

Uspkos još uvijek zavidnoj razini kolagena u mojim stanicama (LMC, tebe gledam), odlučila sam se skrasiti s jednim frajerom s kojim se navlačim pet godina i koji je, eto ispao moj ying, a ja njegov yang. Ili obrnuto.

I samim time su se počela postavljati pitanja: kad će udaja/dijete/veći stan/barem mačka... I eto. Kao da su se s proljećem probudili raznorazni znatiželjnici i domesticus vulgaris life coachevi aka znatiželjne babe koje znaju što je najbolje za mene (ili nas???). Hiberniraju li nosate babe ikada?Onda sam se ošišala i ofarbala. Ne onako neprimjetno kao dosad. Dok sam tipkala na svoj Hajfon (interna fora, ni LMC je ne kuži), frizerka mi je rekla:

"Ja krećem."
"Ajde."
"Koliko?"
"Ma šišaj."

I ošišala me. Kosu do ispod pola leđa skratila je do ramena, ofarbala u crno s crvenim odsjajem, skinula mi sedam kila kose i pola metra boje (ili obrnuto) i natjeala mi da se pogledam drugim očima od one skroz klasične, ubitačno dosadne i uvijek prirodne Doriane. 


Treće. Gledam svoje Buncherice (postajem emociJonalna, pa slobodno prekočite ovo) i gledam kako sve skupa rastemo, razvijamo se, life coaching i to sve... Rastemo ne samo u širinu, nego i u dubinu i obožavam što smo LMC i ja najmlađe sa zavidnom razinom kolagena... Buahahahaha. Šalim se.

Ma možda proljeće i nije generalna katastrofa... Ili je samo uvod u veću?

4 komentara:

Lendoxia kaže...

Ti i LMC ste najmladje? Po pisanju uvijek imam dojam da si starija nego sto ocito jesi XD

Iva B. kaže...

Ja sam najmlađa, onda rupa, onda Do, girly i dee, onda opet rupa, onda čmi :D

Anonimno kaže...

Zašto tako rijetko pišete?

chmi kaže...

Uhvatio nas proljetni umor. :D
Bit će bolje. Valjda. :D

Objavi komentar

Pokreće Blogger.