četvrtak, 21. ožujka 2013.

Album Review: Depeche Mode Delta Machine

Za početak – dvije stvari.
1. Hvala M.-u jer je opet genijalan i jer zna sve prije svih pa tako i ima novi album Depeche prije nego itko drugi. Fak jeah!
2. Nisam glazbeni kritičar, niti to želim biti. 

Dakle, jedan meni drag prijatelj dočekao me neki dan s albumom jednog meni jako dragog benda – Depeche Modea. Depeche i ja se volimo od 1997., kad sam imala 11. Zanimljiva je bila ta moja 11. Godina jer sam tada počela slušati i Rammstein, ali dosta o tome...
I tako sam ja njih slušala i slušala. Znate kako neke ljude okusi i mirisi podsjećaju na neke događaje? Tako je meni s Depecheovim pjesmama. Home, Enjoy the silence, Precious, In your room... svaka ima svoje mjesto, događaj i osobu.

No, vratimo se na Delta Machine, album koji sam čekala kao „ozebo sunce“.
Album je odmah išao u moj auto. Kako sam osoba koja „živi“ u autu, to je bio logičan potez. Prva stvar Welcome to my world me malo iznenadila, posebno intro, dok mi je Angel zvučala malo poznatije i Depechovskije. U Heaven sam se zaljubila nakon trećeg slušanja, a u Secret to the end nakon prvog... i tako redom, čak i u Kraftwerkovski My little Universe i u bluesy Slow i Goodbye. Broken mi je izazvala iste emocije kao Heaven nekad davno, a The child inside na mračnu atmosferu SOFD-a. Should be higher, Alone i Soothe my soul su stalno na repeatu.

I je li ovo samo recenzija neke groupice ili fangirlice. Nego što! Ali svi moraju priznati kako je ovaj album mnogo ujednačeniji od SOTU-a te kako jednostavno nema hita, ali ni loše pjesme. Uostalom, Depeche je prestao raditi klasične hitove prije čitavo desetljeće. Kad smo kod desetljeća, valja napomenuti kako je i ovaj album producirao Ben Hillier kojeg mnogi ne vole i ističu kako je on „zamijenio“ Alana Wildera i potpuno transformirao zvuk. Meni osobno zvuk odgovara, a osim toga, kada je neki bend 30 godina na sceni, k vragu, mora povremeno promijeniti i zvuk.

I ako mi netko spomene Wildera, zakolutat ću očima, jer čoek je otišao prije 20 godina iz benda. Deal with it. 

A sad me ispričajte, idem slušati novi album Karla Bartosa koji mi je također nabavio M.

1 komentar:

anamy007 kaže...

Slusam upravo Rammstein haj pisi i o njima :D

Objavi komentar

Pokreće Blogger.