četvrtak, 14. veljače 2013.

Ljigave ljubavne pjesme

Ili Ljljp. Svakog Valentinova krene opsada radijskih stanica lošom muzikom. Da, da, da... neke od tih pjesama su kultne, neke duboko emotivne, neke loše i lako zaboravljive, ali svima im je zajedničko da su emo gej ljigave. 


Pa krenimo redom od moje najomraženije...

Aerosmith "Don't wanna miss a thing"

Ovu pjesmu ne može spasiti ni Bruce Willis koji plače. Dugih 15 godina, ova pjesma je pakao mojim dražesnim ušesima. Ova preslatka marmelada od pjesme je toliko kičasta da me podsjeća na valentinovske dekoracije iz Offfertisime.


Ok, ovo je možda moj osobni problem. It's personal. 


U prvom razredu srednje imala sam dečka koji mi je ovu pjesmu naručio na radiju. To bi bilo slatko da nisam bila darkerica u usponu, ali to je bila "naša" pjesma punih par mjeseci dok nismo prekinuli.


Dok je Titanic potonuo, ova pjesma nije htjela. Nije bilo dovoljno velikog ledenjaka. Ovo mi je malo psycho. On je pjesmu napisao za svoju bivšu djevojku koju je vidio u vlaku s dečkom. Da sam ja novi dečko, istukla bi ga ili gurnula s one litice na kojoj je snimio spot.


Kako bi Robin iz HIMYM rekla: "Bruce Springsteen je američki Bryan Adams". Devedesetih je bio no. 1 tip za stvaranje sundtrackova i lijevanje suza u subotu navečer kad bi izvisili na dejtu.

Funny fact: jednom prilikom sam pitala dragog koja pjesma bi mogla svirati na našoj svadbi i rekao je: "Ona od Bryana Adamsa", misleći na onu iz Robin Hooda. Moj mrtav hladan pogled je rekao sve. A on se počeo smijati kao mladi majmun.

Ha. Ha. Ha. A mene infrakt (rekla bi moja pokojna baba) strefio.

Postoje li ljubavne pjesme koje vama idu na živce?

2 komentara:

azzie kaže...

Heh, slična stvar s izljevima romantike u prvom srednje sam i ja doživjela, ali ne s pjesmom nego ružom. Najavio mi je večer prije da će me 'iznenaditi' nečim, a nakon cijeđenja infosa došli smo do ruže. Imala sam averziju prema takvim glupostima. Nakon uvjeravanja da mi to ne nosi u školu i njegovog neprihvaćanja ispalila sam: "razbit ću ti glavu ako mi to doneseš!" :D - veza baš i nije potrajala...
A što se tiče pjesama, slažem se. Jedino mi Celine Dion ne ide na živce jer previše volim Titanic :D :D

Anonimno kaže...

ja osobno mrzim celine dion i sve njene pjesme,
ali jaaako volim georga michaela, i sad mi ne ide ovih dana ova nova van iz glave: let me see beneath your beautiful...
nisu sve tak loše :D
A.

Objavi komentar

Pokreće Blogger.