ponedjeljak, 21. siječnja 2013.

Recenzija filma Django unchained

Prije par dana razgovarala sam sa dečkom o tome što bi mogli pogledati, meni je u zadnje vrijeme baš teško naći neki dobar film, on je spomenuo Djanga, a ja nisam imala pojma o čemu on to. Prije ovoga za preporuku je svakako Batman, oduševljena sam. Rekao mi je o čemu se otprilike radi, kaže on western, lovci na glave, ja onak wtf :D Onda je spomenuo Tarantina, to je bilo odlučujuće da ga pogledam.


Dakle radi se o filmu Django Unchained iz 2012. godine, još jedan rad Quentina Tarantino. Glavni glumci su Jamie Foxx (Django) i Christoph Waltz (Dr. King Schultz).


Dr. Schultz mi je jedan od najjačih likova koje sam vidjela u posljednje vrijeme koji mi je istinski awesome. Dakle Django je rob, Schultz ga kupi od nekih likova jer je vidio bandite koje je Schultz tražio i povede ga sa sobom da ih može prepoznati. Uspout nailaze na puno pizdarija i traženih kriminalaca, uvijek nasamare protivnika. Schultz obećaje Djangu da će mu dati slobodu i pomoći mu naći ženu koja je prodana odvojeno od njega, nakon zime. U međuvremenu i Django izuči "zanat". Nađu di je Djangova žena i idu u spašavanje, ali onda nalete na Leonarda DiCapria i onda počne sranje :D Da ne prepročavam dalje..

Sve u svemu, film je jako zanimljiv, dinamičan. Radnja je stvarno zanimljiva, a još bolje kako je obrađena. Ima puno humora, a muzika je stvarno jako fora, odlično je uklopljena u film, ali ne neprimjetna. Leonardo mi je super, kao i uvijek, mislim da još nisam pogledala loš film sa njim.

Nemam nikakve zamjerke osim kraja, koji, da se mene pitalo , ne bi bio takav al ajd :D Svakako ga pogledajte.

Kakvi su vaši dojmovi, jeste ga pogledali? Koji vi film preporučujete? :)

Broj komentara: 7:

WildChild kaže...

aaa o tome je meni maloprije buraz pričal :D ću da pogledam! ja sam jučer baš gledala Seeking Justice, ok je film mada sam očekivala malo više akcije. e da, Sinister izgleda dosta dobro. al eto, još uvijek nisam skupila hrabrosti da ga pogledam do kraja. bojim se da me tavan neće vidjeti tako skoro xD

Andy kaže...

:mama: ne spominji tavan, bojim ga se još od Rec-a :D

Leptirich kaže...

Izgleda da sam ja jedina koja misli da sam i bolje mogla iskoristiti tih 2 i pol sata.
Jedino mi je ona scena s maskama fora.. Ostalo, ne..
Ni Batman mi se nije svidio.. Pola filma bez Batmana :)
A taman prije toga sam pogledala i "Killing them softly" i također žali Bože tih sat i pol..

Ja volim filmove sa dobrom pričom (Brave heart, Pearl Harbor), one koje će me iznenaditi krajem (The Usual Suspects), razvojem događanja (La vita e bella), napetom radnjom (Public enemies, Edge of Darkness) i sl.
Ovi nisu za mene...

Marinica kaže...

Pogledala sam ga i ok mi je skroz, ali meni je teško izdržati duge filmove :D I nevolim previše nerealnog krvoprolića... ali to je Tarantino :D Leonardo je svakako genijalan!

Lendoxia kaže...

nisam jos nijednog tarantina pogledala :sramise: ali ovo i kill bill su mi definitivno na listi za gledanje

Girly kaže...

Obožavam Kill Bill! To svakako pogledaj :) Malo me podsjetio čak i nanjega, što i nije čudno :D

Unknown kaže...

Pogledala i oduševila se! Django je zakon!

Objavi komentar

Pokreće Blogger.