ponedjeljak, 14. siječnja 2013.

Om nom nom: Le Kolač

U nedjelju, kad je u Zagrebu ponovno zapadao snijeg, krenula sam se naći sa jednom dragom blogericom koja je, recimo, nova u Zagrebu. Već ranije sam na fejsu zatražila par prijedloga za neku novu slastičarnicu, a jedan od prijedloga koji sam dobila bio je Le Kolač. Potražila sam njihovu stranicu na fejsu i zapamtila ih. U nedjelju je bio pravi trenutak za isprobati nešto novo i za mene i za dragu Persu.

Iako je na početku sve pošto po krivu, ja sam krenula do grada autom, a zaboravila da je napadao snijeg, uspjela sam zaboraviti kapu, a kad sam napokon našla parking, primjetila sam da je i mobitel ostao doma. Došla sam na Trg sa zakašnjenjem a Perse nigdje a ja nemam mobitela. Čekala sam i ipak se pojavila, ni njoj nije sve išlo po planu :D

No, ipak smo sretno uspjele doći do Le Kolača. Nalazi se inače iza crkve u Vlaškoj (Petrova crkva?), odmah iza velikog bora na malom rotoru. Ima veliki natpis koji ne možete promašiti, iako ja skoro nisam vidjela zbog bora :facepalm:.

Odmah smo se smjestile unutra, gdje se nalazi škrinja sa slasticama, tu ima samo jedan visoki stol za dvoje ljudi, a vani, nad natkrivenim prostorom ima mjesta za više ljudi. No mi smo se tu fino smjestile i zagledale u divote u frižideru, pa je simpatični konobar odmah primjetio da smo tu prvi puta :D

Ja sam se odlučila za čokoladnu tortu i komad narančinog prutića, a Persa se odlučila za tortu od karamele i oraga (zaboravila sam točan naziv). Dozivala me i Hobit torta, ali nisam baš htjela pretjerivati.
Razvezale smo priču, ako vam se u nedjelju oko 13 sati štucalo, znate tko je :P

Mene je oduševila čokoladna torta, prava je bomba, no nije preslatka nego baš taman kako treba biti, jako je ukusna. Ako ste ljubitelj čokolade, to je torta za vas. Narančin prutić mi je bio fini, ovako usput da probam. Njegova cijena je 6kn, a komad torte je bio 19kn. Perstina torta je isto bila vrlo ukusna (da, užicala sam :D), no ja sam ipak više tip klasično slatkih ili kremastih.

Sve u svemu, moja slatka preporuka :)

Malo slika detalja iz ambijenta i ostalih slasticaJeste li već probali njihove slastice, koja je vaša slastičarnica za preporučiti? :)

Broj komentara: 5:

Just Cake Girl kaže...

Čekam Persin izvještaj :) viim da ste se odlično zabavile, zagnjavila sam ju da mi lijeo sve fotka i javi doživljaje a po tvojima vidim da vam je bilo suuuper :)

Snow kaže...

Uh, ta cokoladna izgleda fenomenalno. Inace kako mi se blizi rodjendan, vec sam pocela da zagledam recepte za tortu koju ce mi mama praviti, posto ima obicaj svake godine da isprobamo neku novu.Ali obicno volim neke biskvitne bez oraha, sa razno raznim kremama,eventualno sa dodatkom nekog voca,likera i sl. uz cokoladu naravno. Steta sto nemas receeptic za tu coko koju si ti probala

Lia's Beautyland kaže...

Le Kolač rulz! Prefini su svi do jednog :D <3

Lendoxia kaže...

nije bas moj dio grada, ali sad kad je po preporuci cu napravit mental note da svratim kad budem isla u tom smjeru

nail crazy kaže...

kod mene ovaj mjesec 4 rođendana, bit će torti :D
a ni vama nije bilo loše ;)

Objavi komentar

Pokreće Blogger.