četvrtak, 31. siječnja 2013.

Moja velika interijerasta wishlista

U svakom životu dođe trenutak kada mala pričica raširi krila i ode iz roditeljskog doma. U mom slučaju to je potrajalo nešto duže, ali iskreno, nije mi žao, jer imam dovoljno ušteđevine da uredim svij životni prostor kako hoću i ne pristajem na kompromise.

Naime, sukoro s dragim selim u 45 najljepših kvadrata na svijetu i samim time slažem wishlistu svih onih stvari koje želim imati u novom stanu... Neke su već tu, a neke čekaju dok barem ne kupimo krevet. Jer kao što moja frendica kaže: "Nema na čemu spavati, ali ima set noževa!"

Imam

Zwilling 4 Sterne set noževa na stalku. Znam da će mnogi reći kako se ne isplati kupovati setove noževa, bla, bla bla, bolje kupiti jedan po jedan. Međutim, pošto nisam profić mislim da će mi ovi biti sasvim dovoljni. U setu su škare, turpiju za oštrenje, kuharski nož, univerzalni nož, nož sa zupcima i mali nož (mislim, imaju svi oni svoja neka imena, ali baš me briga). Cijena seta je između 150 i 200 eura, a imaju oni i skupljih, ali i jeftinijih. 


Osmosmjerka šalice iz radionice Dizajn Vil*e. Radi se o šalicama za zaljubljene. Ove moje su model Osmosmjerka. Imaju podloške s riječima, a na šalicama otisnutu osmosmjerku, pa dok pijete kavu možete tražiti riječi. Cijena ovih je oko 80 kn, a mogu se kupiti kod njih na FB-u
Dizajn Vil*e

 Nemam

Sva sreća da imam set noževa i šalice, jer nemam ništa više! Mislim, kuhinja je sređena, spavaću uskoro krećemo tražiti, ali ima hrpa detalja koje bi htjela imati.

Npr. Barcelona fotelja. Cijenu neću napisati jer me boli. Ovo je više za dream listu. I to crnu. Fotelju, ne listu.

Karlstadt dvosjed u sivoj boji. Vjerojatno neće biti baš taj, nego nešto u tom stilu. Ja ne bi ove naslone sa strane, dragi bi, malo se svađamo oko toga i tako...
 
Klubbo stolići. Oni će vjerojatno i završiti u dnevnoj sobi.


Vate ili Boja lampa za dnevnu sobu. Dragi bi plafonjeru, pa ćemo vidjeti. Meni su plafonjere malo socijalne i općenito tip lampe za hodnik i kupaonu. Eventualno špajz.
A sad na red dolazi kuhinja. Istina, moja majka je kao prava Bosanka, tamo negdje oko moje sedme počela spremati stvari na stranu, pa tako imam set posuđa od prave keramike koji ima neku nebuloznu cijenu koju iskreno ne želim znati, jer ih onda neću koristiti. Osobno ću se zadovoljiti i manjim stvarima.

Za početak, želim ove čaše.


Ove zdjelice, koje moj dragi mrzi!I ovu zdjelu i vazu.Sve slike bez navedenog izvora su IKEA!

I da ne bi mislili kako ću se zadovoljiti sitnicama iz Ikee do 10 eura, za kraj ostavljam Kitchen Aid Artisan čudo od kuhinjskog aparata. Košta skoro kao moj auto.


izvor

To je to... zasad. Ima još nekih sitnica, ali nisam htjela napraviti fotospam, pa sam se zadovoljila ovim...

Sad dolazimo na novi probelm: kako nagovoriti dragoga da se sve to uistinu i kupi? Ajde čaše, ajde i vaze, ma ni kauč nije problem. Muče me Barcelona, mikser i one zdjelice koje su divne. Imam osjećaj da će nakon drugog kauča ionako odustati od potrage, dati mi lovu u ppustiti na dernek po Lesninama i Kikama. Međutim, kako se suzdržati da ne kupim ovu crvenu divotu koja mi savršeno paše u kuhinju? Kako? Jedino da krenem naoružana sa svojim novim setom noževa i krenem grebati jednog po jednog u trgovini i tražiti popust. Sram vas bilo, mislili ste da bi nekog ubila! Možda i bi :P

Broj komentara: 6:

Anonimno kaže...

ja sve takve sitne pi*darije za kuhinju,tipa zdjelice,plastika,čaše,kuhače i tak to kupujem u Ofertissimi. redovito mi dosadi neki dizajn pa mijenjam stalno,a tam je najjeftinije.najjače mi je bilo sad nedavno u lesnini vidim set od 3 plastične kuhače za 50 kn,a kupila sam u Offertissimi 5 drvenih za 9 kuna.
ja bi blender.neki krasni velki crveni po mogućnosti. i perilicu za suđe -.-

Doriana Gray kaže...

Perilicu imamo, sad se još nadamo da radi :P

melita kaže...

Puuuuno lijepih stvari tu ima :) I ja bih puno toga, mislim da ću bankrotirat dok kažeš keks kad Ikea stigne kod nas

anamy007 kaže...

I moja mama koja je takodjer Bosanka je meni vec nakupila mnogo toga "u ruho". Nemam decka, nemam posla al imam tefalove serpe i tave, ormar tupperwarea i zepterovu dasku za peglanje koja sklopljena sluzi kao ljestve, a set nozeva sam si sama osvojila na nekoj nagradnoj igri :) razmisljam da dam osobni oglas i napomenem sta sve dolazi uz mene :D

Just Cake Girl kaže...

Znam kako ti je :D mi smo prije par mjeseci uselili i non stop tražim nešto za stan :D one čaše i vaze su i meni zapale za oko :D

Just Cake Girl kaže...

No, o mikseru ni da ne pričam :D KITCHENAID je bog miksera :D hoću, želim, odmah :D

Objavi komentar

Pokreće Blogger.