subota, 1. rujna 2012.

postljetne filmske preporuke.

Kako to biva svake godine, osim u siječnju najviše filmova u godini pogledam u srpnju. Ove godine bilo ih je samo 14 (radila sam!), što uz 5 kolovoških čini broj dovoljan da pomislim da bih mogla napisati post prekrcan preporukama. A kad ono...

Većina filmova bila je za neku solidnu dvojku ili trojku, a tek poneki za četvorku. Ovdje ću vam ukratko preporučiti onih nekoliko kojima bih uvijek dala 5 - bilo zbog priče, emocije, kamere, glazbe... Svi su drugačiji i svi su me privukli zbog nečeg drugog, pa se nadam da će i više vas naći barem nešto za sebe.


Intouchables - film kojeg su svi i njihova baka pogledali, obožavali i lajkali na fejsu. Stvarno je lijep i preporučam :)


Hysteria - zgodan filmić o tome kako su psihoanalitičari izumili vibrator kao alat koji će im olakšati tretman histeričnih žena. Što ova trojica rade na ovoj slici pretpostavite sami :)


Like Crazy - film koji sam gledala s kendlom u grlu, a koji vrlo realno opisuje kako zapravo veze na daljinu izgledaju.


Remember me - voljela bih da nije, ali baš mi se grlo steglo na zadnju scenu. Ni po čemu posebna romantična drama, ali eto kad sam plačipička :)


The Royal Tenenbaums - jedan baš zabavno bizaran film koji će vas u roku keks uvući u svoju čudnu pričicu. I oduševiti.


City of God - jebeno dobar film, meni jedan od najboljih ove godine. O tome kako možeš maknuti klinca iz favele (a niti to uvijek), ali favelu teško iz njega...

Izostavila sam obje verzije Muškaraca koji mrze žene i Paris je t'aime jer sam o njima već pisala, ali evo, opet ih preporučam. Bez slike doduše :)

Što vi možete nama preporučiti?

Broj komentara: 6:

Pepeljuga s' Juga kaže...

Ja mogu preporuciti nista. Ni jedan nije preskocio dvojku. Krajnje je vreme da odgledam Intouchables..

Anleah kaže...

Šta je rekla ova mala iznad mene, potpisujem! Nisam poštenog filma pogledala od Everything is illuminated u maju. Možda da pogledaš Pan's labyrinth od g. de Tora, njega sam davno gledala i odličan je.

Iva B. kaže...

Anleah baš njega večeras planiram gledat :D

Marinica kaže...

Gledala sam od ovih samo Hysteria :) Pogledala sam sinoć Dark Shadows i svidio mi se... u zadnje sam vrijeme pogledala dosta blesavih filmova pa nemam ništa pametno za predložiti ovdje :)

Lendoxia kaže...

City of God mi je na rasporedu za gledanje, a s preporukama za Intouchables, Remember me i Like crazy se potpuno slazem :) Hysteriu i Tenenbaumse cu chekirat pa vidjet ocu gledat

anamy007 kaže...

nisam gledala ni jedan od ovih al mislim da cu nadoknadit to...

Objavi komentar

Pokreće Blogger.