četvrtak, 6. rujna 2012.

MAC Office Hours LE i hype oko nje

Mac je lansirao kolekciju Office Hours koja je apsolutno divna. Ima pregršt prirodnih nijansi idealnih za ured koje bi nosila bilo kad i bilo gdje (da, za razliku od make upa mojih kolegica, moj se svodi na tri boje). Posebno mi se sviđaju sjajila u crvenim nijansama - jednostavno su divna.Međutim na Temptaliji (s koje kradem slike, btw) se razvila diskusija o reklamnoj kampanji koja, prema jednoj čitateljici stereotipizira žene.

"Nothing exists in a vacuum. This ad is not “just an ad” – it was born of the stereotypes that
- women like pink, and pink will help something that isn’t already feminine appeal to them;
- women in offices are all secretaries who answer phones and file;
- women in offices are sexy;
- women in offices who aren’t sexy should aspire to be so.

There are a lot of damaging messages in this ad, whether you choose to see them or not."
Iako ne volim stereotipizaciju nikoga i ničega, ovaj komentar mi je definitvno pretjeran. Zapravo me puno više smetaju reklame u kojima žene hodaju s bocom Perwolla po gradu i brinu od mirisu svoje kuće. Da nas posjete svemirci zbog tih reklama bi mislili da smo duboko poremećena bića.

Je li i vama ovakva reakcija na kampanju pretjerana?

by Doriana Gray

Foto: Temptalia

Broj komentara: 7:

Katrin kaže...

Ako već idemo tim diskriminirajućim putem, mislim da u svim reklamnim kampanjama(kozmetičkim poglavito jel), je imperativ na seksipilu(bez obzira na to je li naglasak na ženstvenosti, ono tipa probudi boginju u sebi i taj shit ili "originalnost" prije svega) tako da mi je osobno ovo reklama kao i svaka druga. Mene pak najviše boli uporno reklamiranje wc osvježivača uz žensku osobu koja na koljenima riba wc školjku i očajava jer nije dovoljno čista. :( Alergija totalna, guys do that too you know..

Dee kaže...

slažem se sa Katrin i nadodajem kako su mi i grozne reklame za uloške (sa plavom tekućinom :rofl:) i za proizvode za brijanje (na obrijanim nogama)

općenito mrzim reklame "za žene".

a i sve ostale. reklame rade zlobni nemaštoviti trolovi. :D

Doriana Gray kaže...

Nedavno sam vijdela frajera u Ariel reklami i pala na dupe :D

Lastavitza kaže...

Mnogo je gorih i uvredljivijih reklama od ove.

Meni je prva promo fotka odlična jer sam i inače stationary fetishist :) a ne volim baš nešto ružičastu boju!

anamy007 kaže...

Mene je ovo silno ruzicastilo zapravo odbilo :D ni ko curica mala nisam volila tu boju kamoli sad... toliko o stereotipima :D

Amila kaže...

meni je to nekako svejedno ako cu kupiti neki proizvod proučit ću recenzije prije (pogotovo ako je skuplji) a redklamne kampanje su mi samo nesto lijepo za vidjeti, ovo mi je slatko. mislim ima veze sa stereotipima ali koja reklama nema uvijek vidimo prelijepe žene,seksi najgore su mi reklame za maskare ali njihovo je da se potrude a prodaju proizvod na nama je da razmišljamo

ziza kaže...

ne bih se pozalila da mi netko da nekoliko sjenila i ovo zadnje rumenilo! fućkaš reklamu!

Objavi komentar

Pokreće Blogger.