utorak, 11. rujna 2012.

24kitchen


Tko o čemu, ja o kuhanju i hrani. Jednostavno si ne mogu pomoći. :D Pogotovo od kada sam otkrila 24kitchen. To je nizozemski kulinarski program koji se emitira na MAXtvu, a pretpostavljam i na bnetu i sl. 

Ima nekoliko kuhara koji se stalno prikazuju i dosta njih koje nisam baš često viđala. Nedavno su uveli i emisije Jamie Olivera koje nisu klasične, gdje on samo kuha, nego su to više dokumentarci o njegovim putovanjima, upoznavanjima novih jela i slično. 

Meni (a vjerujem i drugima) definitivno najdraži je Rudolph van Veen, kuhar koji zna apsolutno sve! I kuha odlično. <3 Ima nekoliko emisija, The Taste of Life Basic i Travel, Easy Meals i meni daleko najdraža Rudolph's Bakery gdje naravno radi samo kolače i slastice :om nom nom: 

 
Jedan veoma jednostavan čovjek, barem sam takav dojam stekla o njemu. Sve radi s puno ljubavi, vidi se da taj posao voli najviše od svega na svijetu. U Easy Meals spravlja jednostavna jela s malo namirnica. U The Taste od Life Travel putuje po svijetu sa svojom ženom, istražuje nova jela i onda ih sprema u svojoj kuhinji, nekada potpuno jednako, ali vrlo često ubaci nešto svoje. Presimpatični su mi skupa, uvijek ju pošalje na neku masažu, kupku i slično, dok on istražuje restorane i slastičarne u koje ju onda odvede. 


Rudolph's Bakery je  priča za sebe. Radi takve fantazije od kolača da mi se često plače jer znam da nikada neću biti ni upola dobra kao on. :D Smiješan mi je zbog toga što svugdje trpa svoje štapiće od vanilije, a na ukrašavanje zna izgubiti i nekoliko sati, što je i sam priznao. Ne može si pomoći i uvijek fali barem još jedna puslica. :D Stvarno je presimpatičan i jako puno se nauči od njega. 

Često si bilježim njegove recepte dok kuha, ali na službenoj stranici 24kitchena su svi recepti napisani. Doduše na nizozemskom, ali sva sreća pa postoji google translate. :D Uspjela sam i na coolinarici iskopati poneke recepte za sve one kojima se ne da prevoditi. 

Sviđa mi se što stalno uvode neke nove kuhare i emisije. <3 Moram spomenuti i kuharicu Angélique Schmeinck koja mi nikako nije sjela. Vidi se da je profesionalac i zna što radi, ali koristi sastojke za koje u životu nisam čula i malo pretjeruje u svemu. Mislim da svaki njezin obrok košta kao jedan hrvatski minimalac. 

Sve u svemu, 24kitchen je pravo osvježenje i gledam ga čim uhvatim malo vremena. Opušta me, samo je problem što uvijek ogladnim :D 

Gledate li vi 24kitchen i koji vam je kuhar najdraži? 

Broj komentara: 7:

lila17 kaže...

Joj ta anglice, peče ribu s hrpetinom toga umotanog u salatu, i glavni sastojak je list salate, a mi znamo kak je zelena salata specifičnog okus %P

Aleta kaže...

da, katastrofa je. uvijek neku ribu s potočnicom!!, zelenom salatom u 10 verzija, 20 vrsta tikvica.. da ne nabrajam dalje :D

Marinica kaže...

Strašno zavidim svima koji imaju taj program, mislim da se ne bih skidala s televizije da ga imam :D

Anonimno kaže...

Meni je baš nekako simpa i onaj mali Srbin, Lako - može svatko... :), radi baš fora recepte, naše domaće, starinske, sa namirnicama koje su i nama na dohvat ruke ;))

Lendoxia kaže...

vidjeh rudolfa samo u prolazu, cini se simpatican :) hvala na linku za coolinariku mislim da ce se probat jedan il dva recepta

Nela kaže...

Moja se mama navukla a obozava Rudija ! I ja kad dodjem kod nje rado pogledam !!!

Biberlee kaže...

Ja sam se navukla ali na Food Network. Ovaj kanal sam imala priliku gledati i nije me oduševio kao FN, ali morat ću jer kablovski operater umjesto FNa uvodi ovaj...baš mi je žao :(

Objavi komentar

Pokreće Blogger.