nedjelja, 1. srpnja 2012.

Fat & furious: Jillian Michaels Body Revolution review

Prvo malo nostalgije. Sjećam se kada sam počela vježbati i kada sam prvi level 30 Day Shreda radila na tri navrata, jer mi je sve to bilo too much i prvog treninga s Jillian, bez utega, ali s velikom upalom mišića kasnije.

Da se razumijemo, dugo vremena je moje geslo bilo "Ja sam šlampava. Ja ne vježbam." Za to krivim uglavnom TZK i ekipne sportove koji se forsiraju. Rukomet, odbojka, košarka... bitch please! Bojim se lopte i dan danas, a svojedobno sam u sedmom razredu dobila dvojku (da, DVOJKU) iz odbojkaškog servisa. Mrzila sam ga iz dna duše jer sam zbilja moron za te igre s loptom. Onda sam u višim razredima probala skijanje i oduševila se jer nema natjecanja, nema kivnih pogleda i u principu postojimo ja, skije i padina koju treba svladati.I  tako sam ja nešto tamo skijuckala zimi i čudila se curama koje idu na kojekakve koreografirane aerobike. Još uvijek im se čudim jer moja koordinacija je na razini tuljana na suhom i nemam volje i živaca trčkarati.

I tako sam ja sjedila, zimi skijala i uživala u sebi i svom brzom metabolizmu dok me žrvanj odraslosti nije opalio po guzici, nogama i škembi. I morala sam opet dići dupe. I počela sam vježbati Jillian. I mogu raditi stvari tipa plank s dumbbell raises od 2 kile jer mi se kila čini pičk*****. Tko bi rekao?

Sada sam na njenom zadnjem DVD-u koji se zove Body Revolution. Ono što dobijete su 3 cardio programa i 12 intervalnih treninga od pola sata, plan prehrane i plan rotacije treninga. Prije nego počnete čitati, pogledajte plan treninga, bit će vam mnogo jasnije.

Sam program nije loše osmišljen. Radi se o 4 puta po dvije serije vježbi s jednim intervalom cardia između serija. Ono što mi se sviđa je što zadnji krug ne ostavlja za kraj, nego ga ubaci za sredinu pa ne umirete na izmaku snaga nego se sve fino rasporedi.

Cardio je... pa iskreno, očikvala sam više i opakije, ali bolje da šutim, ili?

Muzika je ubi bože ili daj mi pušku da se sama ubijem.

Najviše od svega mi ide na živce ekipa iza nje. Totalno su wohoo i skaču od sreće na svaku njenu riječ što može biti iritantno. Najdraže su mi Anita i Natalie koje znam još s 30 DS i koje i tu kick assaju, za razliku od muških za koje mi se čini da više brljave.

Mana je što trebate više opreme: prostirku, tenisice, tri seta utega i kabel za vježbanje. Savjetujem tri seta utega, a ne jedan set s diskovima, jer se brzo izmjenjuju težine i nema smisla da šarafite i pauzirate.

 Sve u svemu, nije loše, ali očekivala sam više. Puno više. Čak mi se čini da su prva dva tjedna lakša nego prvih 10 dana u 30DS. Pošto se vježbe izmjenjuju svaki dan, manja je šansa da vas uhvati muscle memory i da zaspete dok vježbate.

by Doriana GrayBroj komentara: 7:

Peony Bee kaže...

Nisi jedina koja ima traume od TZK-a, meni je profesorica doslovno zaključila 2 na kraju 2.srednje iz tjelesnog jer nisam znala odbojku i one udarce ili kako se to već zove :D Namjeravam krenut vježbat s Jillian s obzirom da sam čula već dosta dobrih stvari o tim njenim programima vježbanja :)

Iva kaže...

Od TZKa imam traume. Imam prilično jak astigmatizam i bez naočala ne mogu uopće fokusirati, tako da sam dobila tom vražjom odbojkaškom loptom po glavi nebrojeno puta.

Ali dobro, koordinirana sam dobro, bavljenje plesom i sve to. :)

Ja sam napokon sinoć krenula u taj 30DS. I iznenađena sam, mislim oznojila sam se ko kreten, izgledala sam ko da sam uronila facu u crvenu pituru i sve to, ali nisam krepala i umirala na podu, tako da sve u svemu u boljoj sam formi nego što sam mislila. :D

Anonimno kaže...

Probaj insanity, meni poslije tog nis ne valja :D

doriana gray kaže...

SardoniCat suosjećam s tobom,

Anna - ja imam -9 i astigmatizam

Anonimno - budem

anamy007 kaže...

Ja sam dobila dvojku u 5 osnovne jer sam odbijala skakat preko kozlica :D bilo me strah lomova. Legenda mi prijetio jedinicom ni to me nije natjeralo pa mi dao dva da ne budem jedina s jedinicom. Isti scenarij u 3 srednje al taj put stoj na rukama :D

Anonimno kaže...

Vidim da je tu okupljanje frustriranih tjelesnim, evo i mene :) sjecate se onog dizanja/drzanja na vodoravnoj sipki, kad bi ti vlasiti bicepsi i tricepsi trebali omoguciti da se minutu drzis bradom iznad sipke i visis u zraku? moj rezultat je 0 sekundi kroz svih 8 razreda osnovne i 4 srednje. a kad sam jedno ljeto frustrirano vjezbala trbusnjake nakon rezultata od 0 trbusnjaka u minuti prethodne godine, iznenadila sam sebe i profu s cak 13 komada u cijelih 60 sekundi! o ekipnim sportovima ne zelim ni zapocinjati. cak kad sam i uspjela uhvatiti loptu sam toliko postala agresivna (od srece!), da sam 2 puta u punom smislu nokautirala vlastitog suigraca. koma.
without further ado, moj zakljucak je da je vjezbanje na samo, u komforu vlastitog doma s Jillian, najbolje.

Anonimno kaže...

da radis te vjezbe kako treba sigurno ti ne bi bilo toliko lako kako govoris. nego treba stegnuti misice pa da vidis. osim toga, radila sam 30day shred i to je za one koji se zele samo malo utegnuti. body revolution je dizajniran da ti postaje sve teze i da se puno smrsavi. i tko molim te slusa glazbu ako si okupiran onime sto trebas napraviti. sve mi se cini da si to radila slampavo i da trazis razloge da prestanes vjezbati. papa :)

Objavi komentar

Pokreće Blogger.