utorak, 19. lipnja 2012.

Recenzija filma: Nedodirljivi (Intouchables, 2011)

Za vikend smo dečko i ja napokon pogledali Nedodirljive.


Trailer


Prije gledanja se nismo previše informirali o filmu, nego smo čuli pozitivne komentare, pa nas je iznenadilo kad smo skužili da je film francuski.
Driss je mladi crnac, upravo izašao iz zatvora gdje je proveo posljednjih 6 mjeseci, te obilazi razgovore za posao, tj. skuplja odbijenice da bi dobio socijalnu pomoć.
Tako dođe na razgovor za asistenta kvadriplegičaru Phillipu i tu počinje sve. Osobno mi ni jedan glumac nije poznat, ali to mi je ovdje bilo najmanje bitno.
Nakon što sam skužila da je film francuski vidjela sam i da je prema istinitom događaju, onda se kod mene uključe posebni senzori i film upijam posebno pažljivo i još sam više emotivna.

Nisam našla flmu manu, fantastična mi je priča i cijeli film vidim samo tako, nisam obraćala pozornost na tehničke stvari jer me priča potpuno obuzela. Film me nasmijao bolje od ijedne komedije pogledanje u zadnje vrijeme, zato što su sve šale nekako bile iskrene, zanimljive, posebne u svojim okolnostima.

Neću vam reći ništa o kraju, samo da sam cmoljila, ali hej, ja cmoljim na sve, pa se vi sada pitajte. Preporučam pogledajte sa boljom/gorom polovicom, prijateljem, prijateljicom.. Jako lijep film, uživala sam u svakom trenu, nije bila još samo jedna drama, nego topli film pa dobrom tematikom i odličnim forama :D
Garantiram da će vas nasmijati :))

Kakve filmove vi volite? Jeste li pogledali ovaj, kakvi su vaši dojmovi? :)

Broj komentara: 8:

Anonimno kaže...

Film je fantastičan
smijala sam se i plakala istovremeno, ali toliko je pun pozitivne energije da to nije normalno,
ujedno preispitaš i sebe i svoj život, i nasmiješ se do suza.
jako lijep film i preporučam ga svakome :D
Andrea

Bellen kaže...

Moram priznati da dosad nisam čula za ovaj film, ali nakon tvoje recenzije i trailera mislim da je itekako vrijedan ogleda. Nekako sam na temelju trailera stekla dojam da je to jedna priča o istinskom prijateljstvu. Jesam li u pravu?

Anonimno kaže...

film je odlican!!
Nives

Anonimno kaže...

Mrzim komedije i s ogromnom skepsom sam stisnula play na ovom filmu, ali kad ono - ogromno iznenadenje i ne samo najbolja komedija ikad, nego i jedan od ljepsih filmova koje sam pogledala. Nema forsiranog humora i iznudivanja (:D) smijeha kod gledatelja... Osmjeh mi nije silazill s lica cijeli film, dapače vristala sam od smijeha zbog lezernog humora koji proizlazi iz realnih situacija...

Iva B. kaže...

nego smo čuli pozitivne komentare, pa nas je iznenadilo kad smo skužili da je film francuski.

ROFL :D

petra kaže...

Gledala sam ga s obitelji, mojima se toliko svidio da su ga išli gledati i sutradan :DDD
Jako lijep i topao film <3

anonimna čitateljka blogova kaže...

Predivan film, odgledala sam ga skoro, jedan od najboljih u poslednje vreme koji sam gledala..odličan humor, još 5 pluseva što je istinita priča..

Lendoxia kaže...

Gledah, divan je film i preporucam ga svima :D a u zadnje vrijeme gledam francuske filmove tako da me Cluzet privukao, a i kad sam vidjela da je Sy dobio Cesara za najboljeg glumca pred Dujardinom rekoh ovo moram pogledat

Objavi komentar

Pokreće Blogger.