srijeda, 6. lipnja 2012.

Recenzija filma: Dark shadows

Niste čuli za Dark shadows? Ili ne volite Johnny Deppa ili nemate pojma :P No, tu sam ja da vam osvijetlim put :P :D


Prošlu srijedu dečko i ja smo se napokon uspjeli dogovoriti sa dragim prijateljima za kino, nakon valjda dva mjeseca bezuspješnog dogovaranja. Svi smo htjeli gledati sve, no na kraju smo se složili za ovaj film, a ja ga želim pogledati od kada je došao.

Trailer

Ah, još jedan film iz tvornice Tim Burtona, i onda uz to ekipa na čelu sa Deppom i neizostavnom Helenom B. Carter, uz njih se smjestila i Michelle Pfeiffer, koju već dugo nisam vidjela. Ako uz to volite i vampire koji ne bliješte, i nasmijati se, na pravom ste mjestu.

Početkom godine sam tek čula da nam dolazi ovaj film i od onda nisam mogla dočekati. Film je napravljen po seriji koja je išla od 1966. do 1971.godine.

Dakle, glavni lik je Barnabas Collins, sin bogataške obitelji koja je došla iz Engleske i tu su pokrenuli cijeli ribarski gradić, koji po njima nosi ime. U Barnabasa se zaljubi sluškinja (vještica), koju on ne voli, pa ga ona proklinje. Klasika :D
Barnabas postaje vampir i biva zakopan na 200 godina i onda se pojavljuje u tadašnje vrijeme. Pojma o pojmu nema, urenebesan je. Vraća se u jedini dom koji poznaje, a tamo živi šačica obitelji koja je ostala, posao je propao, etc. Barnabas pokreće sve, no nailazi na onu koja ga je proklela, a ona je usput i konkurencija koja im je preuzela posao :zubo:

Sve u svemu, Depp je savršen, cijela njegova uloga, provale su odlične. Helenin lik mi se isto svidio, ona mi je klasično dobra, pijana psihijatrica željna vječne mladosti. Pfeiffer pokraj njih mi nije previše zanimljiva, lik joj je bezvezan naspram ostalih. Uz Deppa i B. Carter jako mi se svidjela i glavna zlikovka, koju je glumila Eva Gree koja odlično izgleda, ali još jači od toga je njen glas, wow (ako je zaista njen :D). Glavni pozitivni ženski lik igrala je Bella Heathcote, lijepa kao porculanska lutkica, no opet, nije mi previše zanimljiva.

Svidjela mi se cijela atmosfera u filmu, na početku mračna i tmurna, moja frendica je komentirala da je kao u hororru, dakako nije bilo ništa strašno, ali atmosfera je bila dobro usklađena s radnjom filma. Svidjeli su mi se efekti i kako je napravljen duh, okoliš. Kasnije je komičan film, meni je stvarno vrlo dobar. Lagan, a opet drugačiji i zanimljiv. Svakako ću pogledati opet. :)

Jeste vi pogledali, kakav vam je? Ako ne, zašto ne :D?


Broj komentara: 6:

njinja_666 kaže...

Nisam ga jos pogledala, al mislim da ni necu, jer mi je frendica gledala i njen decko je uspio zaspati u kinu koliko je film bio zanimljiv :D

Niki (http://niki-veki.blogspot.com)

Aria kaže...

Nisam pogledala ovaj film, prema traileru mi se nije baš svidio.. ne znam ni sama zašto ali ne sviđa mi se baš..

Inače sam jako puno u kinu i sljedeće što gledam je Prometheus! :)

http://artonmyway95.blogspot.com/

Mirta kaže...

Nažalost još nisam, ali planiram to gledati u kinu jer volim Burton&Johnny kombinaciju!

Marinica kaže...

Planiram ga pogledati kad tad :)

Anonimno kaže...

baš sam krepala na trailer od smijeha, a volim deppa, rado bi gledala ovaj film, ne kužim kako do sad nisam čula za njega :D

anamy007 kaže...

Nisam pogledala jos al sigurno hocu i to ne samo jednom, volim Burtona, a Deppa obozavam

Objavi komentar

Pokreće Blogger.