petak, 8. lipnja 2012.

M83, Tvornica, Zagreb

M83 su mi jedan od najdražih bendova. Uz to što mi je njihova eklektičnost vidljiva u stilu koji se proteže od čiste emogej elektronike, preko shoegazea do post rocka apsolutno divna, uz njih sam i prilično emocionalno vezana, te mislim da nikad neću moći biti objektivna preme ičemu što Gonzalez i ekipica izbace.
To da će mi Saturdays=Youth (uz prošli Beach House, Nationalov Boxer i još par) zauvijek ostati jedan od najdražih albuma neću posebno naglašavati.


Isto tako neću posebno naglašavati u kojoj sam točno mjeri frikautala kad sam čula da dolaze i to za samo 120kn (kasnije je cijena rasla, ali jesam li čru ili ne :p).
Koncert se održao 05.06. u velikoj dvorani Tvornice Kulture (bajdvej, zna tko što je s onom pričom o buci? Jel to sad so last year budući da se očito koncerti tamo opet odvijaju?) s uobičajenih sat i stitno zakašnjenja i trajao između sat i sat i pol što je meni bilo savršeno jer se inače imam običaj malo pogubiti kad se stvari previše razvuku.

.

Moram priznati da sam uvijek malo skeptična prema lajv izvedbama glazbe koja sadrži i trunku elektronskih elemenata, ali sam u ovom slučaju ostala totalno oduševljena. M83 definitivno se ne dolazi samo slušati već uživati u kompletnoj audiovizualnoj prekrasnoći, iako priznam da sam na par stvari jednostavno zatvorila oči i bila... well... emogej :D

Čula sam iza komentare da su im bili malo fejk u svojoj preufuranosti, al meni je teta ful zgodna pa joj oprostim :D

.

Definitvno jedan od dražih mi koncerata, a učinilo mi se i ostalima s obzirom na reakcije u mom dijelu publike. Mislim doduše da ne pretjerujem jer mi se činilo da je ekipica na kraju ono pljeskanje skupa s nama i srčeka odradila iskreno. Doduše ne znam kakva je atmosfera bila otraga i koliko su iventuše čit četale. Jer što se inače radi na ovakvoj prekrasnoći nego pretresa špicerske aktualnosti.

1 komentar:

Objavi komentar

Pokreće Blogger.