subota, 26. svibnja 2012.

Roadtrip: Veliki Tabor

Prošli sam tjedan posjetila Veliki Tabor, jedan od najbolje očuvanih srednjovjekovnih dvoraca u našoj domovini. Smješten je u Zagorju, blizu mjesta Desinić. Ceste kroz Zagorje su uske i vijugave, stoga obavezno popijte nešto protiv povraćanja ako ste tome skloni.

Veliki Tabor je imao burnu povijest, mjenjao je vlasnike kao Lady Gaga outfite. Prošao je put od utvrde, preko rezidencije zagrebačkih trgovaca, sirotišta koje su vodile časne sestre, pokušaja obnove entuzijastičnog slikara, korištenja od strane poljoprivrednih zadruga za skladištenje pšenice sve dok ga nije preuzela država i pokrenula postupak obnove koji je trajao od 2008. do 2011. Dvorac je sada u potpunosti obnovljen i spreman je na posjetitelje.

Više podataka možete pronaći na njegovim stranicama -> Veliki Tabor

Ukoliko nećete biti u pratnji vodiča, korisno bi bilo pročitati o njegovoj povijesti -> http://www.medievalwall.com/architecture/veliki-tabor/

Ja sam osobno oduševljena tim mjestom i zbog toga sam vas zatrpala s brdom slika, uživajte!
 


4 komentara:

Mani kaže...

I ja sam bio nekada davno! Prekrasno je :)

Aria kaže...

Nisam bila nikad nažalost..
Ali slika nije previše, što više staviš više vidimo.. ja volim pogledati gdje je kako.. mada ponekad ni to nije dobro jer onda samo poželim posjetiti sva ta mjesta o kojima čitam..
http://artonmyway95.blogspot.com/

anamy007 kaže...

Predivno.. posebno oklop i macevi :D

Lendoxia kaže...

off with her head :) kompozicija zadnje fotke mi je totalno dobro pogodjena

Objavi komentar

Pokreće Blogger.