nedjelja, 13. svibnja 2012.

Fat & Furious: ne da mi se pisati o motivaciji

Najlakše se udebljati, lako je skinuti kile, a najteže je održati kilažu. Tko li je bio genije koji je to rekao? Sada, kad sam skoro šest kila lakša i brdo centimetara tanja (prestala sam se mjeriti), nastaje problem: kako se natjerati na te tri zadnje kile? Jer baš mi se ne da. I OMFG, vani je prokleto vruće! Ili pada kiša od koje mi se spava! Ili sam umorna! Krepana! Žurim! Lažem!

izvor


Kao što i sami znate isprika je mnogo, a zadatak samo jedan – dići lijeno dupe ispred monitora i prebaciti ga na strunjaču. O kako to ponekad mrzim!


Kako se onda motivirati u ovim teškim vremenima?

Gledajte Baby Did a Bad Bad Thing Chrisa Isaaka. Chris je komad i pol, a u spotu je Laetitia Casta koja izgleda tako seksi dok se izvija. Sista, dajem bubreg za takvu figuru (i Chrisa).


Druga stvar je ona iz Rockya :D. Savjetujem uskakanje u sportsku opremu i oblačenje majice s kapuljačom dok ulazite u sobu u kojoj svira muzika. Boksanje po zraku i skakanje će vam biti kao malo zagrijavanje. (Yap, radim to)Ovo je dobro ako tek počinjete, a ako ste već malo skinuli, uvucite se u komad odjeće u koji niste mogli prije vježbanja. Za mene su to seksi vruće hlačice koje sam nosila zadnji put kad sam tek prohodala sa sadašnjim dečkom, imala odličnu figuru od joggiranja i obožavala to ljeto prije četiri godine. Ništa ne motivira kao kad stanete u komad koji je prije bio na knap. Ili u koji niste mogli ući. Ili ste mogli i izgledali kao skotna foka. Ili Podravka buđola.

izvor

Kontrolna osoba. Da, dobro ste čuli. Moja kontrolna osoba je moj dečko. Kad vidi da uzimam Snickers, otme mi ga i strpa cijelog u usta. Preko Skypea me tjera da vježbam kad mi se ne da. Iako kaže da me "voli gledati dok slatko njupam", pokazao je kolegijalnost i ne hoda s junkom oko mene, nego samnom klopa jabuke umjesto tacosa dok gledamo film. Doduše, nekad zakaže, pa ja na bazenu pojedem cijelo pakovanje Pringlesa, ali tada vičem na njega, pa se trudi da ne zabušavamo ni on ni ja :D. On kaže da me voli ovakva kakva jesam, ali ja sebe više volim kad sam malo mršavija, pa neka se pomiri s tim. Nije da će se buniti :D

LMC

Motivacija mi je osobno najslabija karika jer sam prilično kakoćemolakoćemo osoba i kilice me ne uzrujavaju pretjerano (skroz dok ne osjećam onu težinu ili u većini odjeće izgledam kao buđola - bajdvej, ja još uvijek ne znam što je to!)

Ono zbog čega ja vježbam i laganije jedem je čisto to što se od toga bolje osjećam. Obožavam osjećaj fitnessa. Onu tonu energije, povremeni muskulfiber, ponos nakon što se ubijem od vježbanja, znoj koji kapa po podu, povećanu snagu i fleksibilnost (pogotovo fleksibilnost!). Volim svojim tijelom biti u stanju napraviti puno toga i hejtam se osjećati slabo i tromo i nesposobno u 23.
Kad sam u fazi da me to ne brine (a to su obično faze većeg stresa) onda sam u problemu. Jer ako se meni neda nema toga što će me motivirati.

Osim...

1. Osjećaja krivnje

Kad se naviknem vježbati imam vrlo OCD-ish potrebu skakati svaki dan.

2. Beyonce


3. Skorog skidanja.

Koje god vrste bilo :D

Tako da skidajte se ljudi :D Uz Beyonce. Ili Rockyja. Po želji :D

1 komentar:

Anonimno kaže...

može link programa s kojeg vježbate? :D

Objavi komentar

Pokreće Blogger.