petak, 11. svibnja 2012.

Fat & furious: kineska piletina

Evo recepta za jedan od mojih omiljenih ručkova - kinesku piletinu. Oprostite na kriminalnoj slici, sjetila sam se fotkati tek kad sam spremila sve u piksu u kojoj nosim na posao.

                                            


Dakle, za kinesku piletinu vam je potrebno

- 1 komad pilećeg filea
- 1 žlica umaka od soje
- đumbir
- papar
- malo brašna
- kineska mješavina povrća (najbolja, ali ja tu imam povrće od ručka: karfiol, brokulu i mrkvu)
- kus kus, riža, kvinoja... po želji

Najprije stavimo vodu za kus kus. Njemu treba samo par minuta za pripremu pa ga radim prvog. Dok čekam da voda proključa, narežem piletinu na komade veličine zalogaja, stavim žlicu soja sosa na nju, malo đumbira, malo papra i sve promiješam.

Skuham kus kus (ili drugi prilog) po uputama. Dotad se umak upio u piletinu. Stavim 1/3 jušne žlice brašna u piletinu i promiješam.

U teflonsku tavu stavim pinkicu maslinova ulja i na laganoj vatri popečem piletinu. Kad je piletina oko polovice pečena, dodajem pola vrećice kineske mješavine. Poklopim i čekam još par minuta da se mješavina otopi i skuha. Po želji, pred kraj dodajte još malo soja sosa.

I gotovo. Čas posla. zamijetit ćete kako u ovom receptu nema soli. To je zato jer je soja sos sam po sebi jako slan. Ovo se može jesti hladno i toplo, a podnosi i mikrovalnu te putovanja do posla i natrag. Ja najviše volim sve sastojke strpati u zdjelu, zatvoriti i promućkati pa pojesti :D

P.S. znam da zbog soja sosa ovo nije najzdravije jelo na svijetu, ali je zdravije od raznoraznih sendviča i dostava. Ako se bojite ugljikohidrata prekočite dio sa prilogom. Fino je i tako.

by Doriana Gray

Nema komentara:

Objavi komentar

Pokreće Blogger.