srijeda, 11. travnja 2012.

kad LMC pauzira

I tako sam ja prošli petak odlučila da mi je dosta Zagreba i otišla odmorit napaćenu dušu i tijelo prvo malo u Osijek, a onda i na svoje selo. Budući da se tamo uvijek po difoltu ultra ulijenim, znala sam da se trebam opskrbiti sa puno filmova, knjiga i glazbe jer bih inače samo ležala i jela. Ovako sam uz to barem nešto i po-gledala/slušala/čitala.

Nakon što sam probrzala kroz sve nepročitane zaostatke, bacila sam se i na knjigu o kojoj ću ovdje pisati. Ne jer mi je posebno dobra već... No, vidjet ćete.


Dakle, radi se o Trinaestoj priči Diane Setterfield o kojoj malo više možete pročitati na stranicama izdavača. Ja se radnjom neću baviti osim onoga što je stvarno nužno jer ne želim ništa spojlati. Dakle, knjigu mi je dofurala girly kad sam spomenula da bih nešto lagano za čitanje. U prvih par dana progutala sam pola romana i onda stala. To mi se uvijek dogodi ako knjigu ne pročitam odmah, i tako je Trinaesta priča ležala dobrih mjesec dana u košari kraj kreveta.

Odmah ću reći da to defintivno nije bilo zbog stila ili radnje. Priča je strašno captivating (ne znam kako to reći po naški :D) - brza, interesantna i napeta. I bizarna! O kako je samo bizarna :D Ne mogu reći da mi se posebno svidjela jer mi nekako baca na šund, ali je pisala na fantastičan način zbog kojeg ju jednostavno nisam mogla ispustiti iz ruku. Kapa dolje autorici i još više prevoditeljici jer znam kako neki prevoditelji znaju unakaziti knjige (prevoditeljice Da Vincijevog koda I'm looking at you!).

U svakom slučaju, preporučam ako ste za nešto lagano što će vam stvarno okupirati pažnju. Post-kaos favorit :D


Isto tako, prije puta našla sam se s J. na kavi na koju mi je konačno dofurala USB nakrcan glazbom. I sama sam si ponijela dosta toga zanimljivog, ali vlastitim otkrićima i novotarijama planiram posvetiti poseban post. J.-inu kompilaciju nisam uspjela do sada poslušati u cijelosti, ali jesam Dr. Dog koje mi već dugo gura pod nos, i apsolutno sam oduševljena. Album Be the Void mi je na ripitu zadnjih par dana (uz novi Okkervil River i Beach House), a posebno mi je draga -


Jako me podsjeća na veselu glazbicu kakvu sam slušala početkom srednje škole, ala Rooney i ekipica :) Vrati me u ono vrijeme i uvijek stavlja osmijeh na lice :)


Što se filmova tiče, pogledala sam dosta toga, ali imam potrebu spomenuti samo Eat, Pray, Love, čisto jer je dosta kontroverzan.


Moja J. koja je sva u tim zen šemama :D i za koju bih očekivala da joj se film svidi, rekla je da joj je užasan. Isto tako, film je na IMDb-ju pokupio mizernih 5 zvjezdica. Meni je film odličan i jako inspirativan, a Julia prekrasna. Priznajem da sam si u jednom trenu natočila vina, pa možda sve mogu pripisat tome :D, al mene uvijek vesele te transformacijske priče.

Za kraj, jedna velika, velika preporuka s kojom se vjerojatno slaže i ostatak banča. Svakako gledajte -


Trebalo im je par epki da se ufuraju, al tamo od 5. nadalje (pogotovo ove zadnje) su pišaona <3

Uz sve to malo sam i šopingirala (bit će slikice i toga, a i šopinga s buvljaka u Mesničkoj!) i puno se družila, naspavala do one faze kad si toliko odmoran da više ne možeš držat oči zatvorene (!!), tako da vam svima želim jedan tako dobar getaway :)

Broj komentara: 6:

tishka kaže...

new girl sam pogledala ovih dana dok sam bila pod temperaturom i stvarno su odlični (odupirala sam se jer mi zoey stvarno nije mila)!
eat pray love, s druge strane, meh nekako, mlako, šta da kažem. :)

Dee kaže...

kako Zooey ikome ne može biti mila?! :D <3

New Girl <3

Pepeljuga s' Juga kaže...

Joj, ja EPL jedva odgledah do kraja %)
Sad cu da poskidam ovu zadnju seriju (da popunim vreme do ponedeljka:))

Lastavitza kaže...

New Girl je i meni totalno otkriće, Zooey je divna!
Jedino mi je krivo što onaj jingle koji je imala za sebe u pilot epizodi nisu zadržali u ostalim. No, nikad se ne zna :)

Marinica kaže...

Dobar mi je film Eat, pray love... :)
Za New girl nisam čula do sada, izgleda zabavno!

Lendoxia kaže...

New girl vec gledam, neke epizode su bolje neke losije, ali se svakako da dobro nasmijat s njima sto je najvaznije

Objavi komentar

Pokreće Blogger.