četvrtak, 5. travnja 2012.

Bunchstyle: Dorianini favoriti za travanj

Čitam – Pjesme mrtvih klinaca, Toby Litt
Ovu knjigu sam čitala davno, kao srednjoškolka i urezala mi se u pamćenje zauvijek. Jedna je od onih koje uvijek zaboravim navesti pod omiljene, ali me oduševljava svaki put iznova. Najviše me oduševilo što sam je na božićnoj rasprodaji knjiga kupila za nekih 10 kuna.

Priča o odrastanju, unutarnjem ratovanju, ratovanju između roditelja, prijatelja, tvojih roditelja i roditelja tvojih prijatelja... a sve to iz perspektive četvorice klinaca koji misle da su vojska.

P.s. Na slici se nalazi i moj donji dio pidžame

Slušam – Glenn Miller

Prije nekoliko tjedana nazvao me tata koji je (u potrazi za rezervnim dijelovima za svoje satove), naišao na čovjeka s fantastičnim jazz pločama. Pošto moj tata ne zna mnogo o jazzu, brzo me nazvao i uspio kupiti ovih osam ploča za cca 250 kuna (a sve su fantastično očuvane).


Pošto sama ne pucam na raritete (imam jedan, uz koji sam emocionalno vezana, ostalo mi je manje bitno), u zadnje vrijeme kad dođem s posla uglavnom slušam njih. I to na svom Iskra Portorož gramofonu koji je koštao koliko i ploče. Volim pucketavi zvuk, miris starih ploča i svoj gramofon koji savršeno radi.


P.S. Na slici je moj gramofon i telefon iz 1936. Oba rade i vesele me.

Gledam - Kubrick

Moj dečko i ja volimo filmove. Probrane filmove. Mi smo pravski filmski snobovi koji su se jednom posvađali u subotu navečer na terasi u krcatoj Tkalči dok su ljudi gledali. Predmet svađe bio je Brad Pitt i njegove uloge. Toliko o našoj strasti.Iduće na listi za gledanje je nešto od Cubricka. Ja navijam za Barry Lindona.

Broj komentara: 7:

Maja Pčelica kaže...

Telefon!!! Želim takav telefon već odavnooooo :-))))

ivuschka kaže...

ima ih na hreliću :) telefona jel.

Doriana Gray kaže...

:) Pčelice, moj telefon je kupio tata na buvljaku u Njemačkoj ;)

Bio je grozno prljav, ali savršeno radi

Dee kaže...

gramofon <3

Tamara_a kaže...

Telefon i gramofooon ♥_♥ oćuuu taaaakve :D čula sam pohvale za "Pjesme mrtvih klinaca" na sve strane,ali ne mogu da dođem do nje,nema u gradskoj izgleda :/ moraću se više potruditi da nađem :)

anamy007 kaže...

zelim gramofon i ploce...

Anonimno kaže...

KUBRICK

Objavi komentar

Pokreće Blogger.