četvrtak, 8. ožujka 2012.

Bunch movie club: V for Vendetta

V for Vendetta. Ne znam tko je predložio da ga gledamo, ali za ovotjedni movie club gledali smo Natalie i "Anonymousa".Film koji je na IMDb-ju pokupio visokih 8.2 vjerojatno je ipak najpoznatiji po Natalienoj kratkoj kosi, pa pretpostavljam da dijelu treba kratki uvod u radnju - misteriozni borac za slobodu V bori se terorističkim sredstvima protiv totalitarnog društva. Što bančerice misle o svemu tome možete pročitati ovdje.

LMC

Ranije danas pogledala sam indie romantični filmić Away We Go kojem sam dala 9. Nakon toga gledala sam dijametralno suprotan film kojem sam također dala 8. 
V for Vendetta definitivno je film kojeg ne bih pogledala da nije izabran za movie club (fakat, tko ga je predložio?), a drago mi je da jesam - pogotovo u svjetlu trenutnih događaja koji drmaju svijetom interneta.
Film je pun klišeja i očigledno namjenjen široj publici, ali samo sam par puta rolajzala što je uvijek dobar znak kod filmova ovakvog tipa :)) Osim toga, tih par scena definitivno mogu prožvakati zbog poruke u pozadini.
Sve u svemu, solidna 8-ica odnosno 4-ka (ovisno na kakvoj ljestvici procjenjujete :D), prilično beznačajna Natalie u odnosu na moja očekivanja, 2 sata sa samo 2 pauzice. Preporuke.


chmi

Ja se držim crnog ožujka tako da sam osuđena na čitanje knjiga jer mi je TV kartica vrisnula. Što se ovog filma tiče, mogu samo ustvrditi da nema zombija.

Girly

Ja sam ga izabrala :D 
Prije par mjeseci sam ga pogledala, nakon što ga je i dečko gledao, njemu se jako svidio pa smo ga još jednom skupa pogledali. Ja sam osoba koja jako brzo zaboravlja filmove i knjige, pa mi je uvijek kao da gledam prvi puta lol :D 
Sad kad sam vidjela opis od LMC sam se sjetila da Natalie glumi, ovo joj nije neka uloga koju je odigrala nešto posebno upečatljivo, sama radnja i ideja je ona koja je meni odlična. Još jedan film koji me frustrirao, a tada još ni nije bilo još toliko događaja oko cenzure i sličnih stvari. Situacija koja je u filmu podsjeća me na ovu koja je sada u svijetu i sve se bojim da će tako i biti. Da, film je pun klišea, ali ne zamjeram mu.
Svakome bi preporučila da ga pogleda, ima puno pametnih rečenica, iako klišea :zubo: , ono što se meni urezalo u pamćenje je "Ljudi se ne bi trebali bojati V(v)lade, V(v)lada bi se trebala bojati ljudi". Eh, kad bi tako bilo.. Sve u svemu, preporučam svima :)

Broj komentara: 6:

Unknown kaže...

a joj, a ja volim ovaj film i dva puta sam ga gledala

Anonimno kaže...

obožavam ga, davno sam ga gledala.
inače sam kao i girly, zaboravim pogledano i pročitano nakon cca 2 dana :D

hejterica

Andy kaže...

haha, :five:

Anonimno kaže...

Meni je film bio dobar isto :)
Ali istina je da je nekako najupečatljivije što se Natalie ošišala na ćelavo za potrebe ovog filma...

Nego, htjela sam pitati, prije par članaka je netko od vas pisao kako prati Pretty Little liars, pa pošto će kraj sezone, bi li mogao neki članak o predviđanjima kako će sezona završiti :D mislim da bi to moglo biti zanimljivo

poz

SS

Dee kaže...

PLL će završit tako da će nas fino izjebat u mozak i ništa nam konkretno otkriti. :D pa nema potrebe za postom. :rofl:

Anonimno kaže...

Pročitajte strip. Moram priznati da me malo šokiralo kada sam vidjela kada je napravljen... S druge strane, kad je tek Orwell predvidio svašta nešto :D

Imate na Book depositoy ga uzet za nit 100 kuna, isplati se :)

Objavi komentar

Pokreće Blogger.