utorak, 20. ožujka 2012.

MTB: Najtužnije što smo gledale, čitale slušale

Doriana Gray

Najtužniji film mi je svaki sa životinjama, znate one gdje bježe od zlostavljača ili traže gazdu... ne mogu si pomoći, plačem kao kišna godina, jer i sama imam psa... King Kong mi je isto jako tužan. Od filmova s ljudima izdvojila bi film Lilja 4-ever. Tužna scena mi je i kad pokapaju Pingvina u Batman Returns.Najtužnija knjiga... pa nisam posebno emotivna kada su knjige u pitanju. Možda Zagrebačka priča Branke Dovjak Matković, o propadanju jedne zagrebačke obitelji između dva svjetska rata. Iako je lektira za osnovnu školu, meni se čini prikladnijom za odrasle. Najdublji osobni emotivni moment sam imala kad sam završila čitanje zadnjeg dijela Harry Pottera. Sjela sam i plakala (doslovce, usprkos tome što sam imala preko 20), a onda nazvala tadašnjeg dečka i rekla „Gotovo je. Nema ga više.“... dok je on shvatio o čemu se radi... Mislim da sam tad shvatila da je gotovo s djetinjstvom, ali za istač...Najtužnija pjesma... Jolene od Dolly Parton... jer je jedna od rijetkih koja prevaru ne gleda s aspekta muško ženskog odnosa, nego odnosa između žena... znate onu: čovjek je čovjeku vuk, a žena je ženi žena.


chmi

Nisam neki emotivac, ne ridam na tužne scene u filmovima (osim ako nisu životinje u pitanju), ali imam ogromnu knedlu u grlu kad gledam nepravdu i ljudsku svirepost. Jedan od tužnijih filmova u zadnje vrijeme mi je definitivno Gran Torino. Tko je pogledao, znat će zašto.


Najtužnija knjiga... to fakat ne znam... Možda Kafkin Preobražaj (vidite da imam problema sa društvom i socijalizacijom :D).

A pjesma... e, tu bi se sad dalo svega napisati, ali kako moram ograničiti na samo jednu; Anathema - One Last Goodbye, ponekad imam knedlu u grlu dok je slušam.Aleta

Što sam starija, to sve više cmoljim na sve oko sebe. Pogotovo na filmove i romantične komedije :facepalm: Ali ne mogu si pomoći :D
Ono što mi prvo pada na pamet, a da sam cmoljla je The Notebook (neka digne ruku tko nije :p ), The Time Traveler's Wife - što će reći da Rachel McAdams glumi u filmovima zbog kojih cmoljim :D Knjigu nikako da pročitam, ali vjerujem da će me dirnuti još više. P.S I Love You i drugi, da ne nabrajam sad dalje pa da steknete dojam da gledam samo takve filmove :o :o :o :D

Sreća pa dugo nisam pročitala neku knjigu koja bi me baš toliko dirnula. Doriana me sjetila lektira, svakako tu ubrajam Malog princa i Sadako hoće živjeti. Žao mi je što nisam vodila neki dnevnik svih pročitanih knjiga, jer ih se sada pola ne mogu sjetiti.

Od pjesama definitivno pola opusa Depecha, ali izdvajam:


<3 <3 <3

LMC

Hjoooj. Od knjiga sam cmoljila na Ženu vremenskog putnika relativno nedavno i na Peticu iz tugovanja nešto davnije. Što se filmova tiče, cmoljila nisam već dugo, dugo - mislim da je zadnji bila Pomajka s Juliom Roberts (da, da :D).


O da, jedan od najtužnijih filmova evar.

Joj sad čitam Aletu i PS I Love You je također jedno nedavno cmoljenje :))

Što se glazbe tiče tu sam dosta specifična, zadnje sam plakala na National, ima tome već fakat dosta dugo. Konkretno i potpuno neočekivano na ovu stvar -


Stvar na koju doslovno disat nisam mogla kad bi ju čula. Još uvijek mi nije jasno, al evo me, slušam i ne plačem :D

Girly

Uf ovo sve mi se čini mila majka naspram onoga što sam ja gledala. Zauvijek će mi u glavo ostati ovaj crtani, nešto najgore i najtužnije što sam ikada vidjela. Ne bi poželila ni najgorem neprijatelju. Bilo mi je teško gledati i rekla sam nikada više.
Mislila sam posebnu recenziju tj post o njemu, ali eto ovdje na kraju :)
Radi se o crtiću Grave of the firefliesHm, knjigu bih rekla da je među tužnijima koje se sada mogu sjetiti P.S. Volim te, film je zato za kurac, najgora ekrenizacija knjige ikada, prava uvreda.
Pjesmu nemam, mogu cmoljiti na sve živo :D

Dee
Ja ne diskriminiram, plačem na sve. Eto. :D

Broj komentara: 6:

lana kaže...

o da, harry potter...ridala i na 4. i na 5. i na 6. i na 7. dio :cvilidreta:

na knjige inače rijetko plačem, zadnje na što sam plakala je bila Kradljivica knjiga (preporučam)

Unknown kaže...

Zadnji film na koji sam cmoljila - Sjećanja jedne gejše, knjiga - Svi me vole, samo tata ne, pjesma - Sine moj :D (apsolutno ne slušam Glupsona, al ova me ubije kad god svira na radiju :D)

Anonimno kaže...

joj...zagrebačka priča od blanke d.m. :D
to i srce od edmonda de amicisa su mi najtužnije dječje knjige, a čitam ih i dalje svako malo- što je za neke mali princ (bljuv), to su za mene ove dvije!
inače, u poznoj dobi, plačem na: žena ide doktoru, sve od parsonsa, i sad najfriškije, vesnu krmpotić.

najtužniji film ne mogu izdvojiti, ali sve što uključuje bilo kakvu patnju životinja, (slatke) male djece i simpa staraca, i gotova sam!

ridam na depeche, moj HG bend svih vremena <3
pogotovo na sweetest perfection i waiting for the night :(

matorka hejterica

Iva kaže...

Harry Potter <3 Plakala sam neprekidno, kad sam pročitala zadnju sam tulila i tulila, osjećala sam se kao da je dio mog života završio s tom knjigom... Onda sam naravno tulila i u kinu kad sam gledala zadnji film. :)
Inače na te klasične filmove za cmoljenje tipa Notebook i P.S. I love you nisam ni suzu pustila, ali sam nedavno u PMSu ridala na Sex i grad... A o Kralju lavova neću ni početi.
A od pjesama se stvarno ne mogu sjetiti...

Lastavitza kaže...

Drvena pjesma - Balaš.
Žena vremenskog putnika je zadnja knjiga na koju sam cmoljila (a cmoljim na dosta njih)
Film: Up. Ne spominjite Up.

Anonimno kaže...

Ja sam plakala na knjigu "Ljetne sestre", "Sadako hoće živjeti" i ima ih još al se nemogu sjetit.

Od filmova "Dear John"-kad mu tata umre :(,
"Titanik"-klasika, sve što ima veze sa psima i životinjama.

A pjesma jedna od tužnijih je od Snow patrola Chasing Cars...ima ih još ali se nemogu sjetiti :)

Objavi komentar

Pokreće Blogger.