srijeda, 7. ožujka 2012.

Alverde šamponi

Nedavno sam kupila Alverde šampon za oštećenu kosu, pa ste me zamolili da napravim recenziju Alverde šampona. Budući da ih stvarno volim i redovno koristim (uvijek neki drugi) to mi nebi trebalo biti teško, ali već vidim da bi se moglo razdužiti pa bolje da odmah krenemo :D

Za početak htjela bih reći da sam koristila više njihovih kako šampona tako i regeneratora. Mislim da je prva bila ova kombinacija za tanku kosu -


Tu bih htjela govoriti o prvoj vrsti Alverde šampona gdje spada ovaj, onaj za plavu kosu, kao i onaj s maslinom za tanku kosu i volumen. Uz to sam koristila ili ovaj regenerator s kofeinom, ili regenerator za plavu kosu. Ovi šamponi su gelaste teksture i pjene se najviše od svih Alverde šampona. Nakon njih imam osjećaj čiste i lagane kose neotežane raznim dodacima (svi su bez silikona). Najbolja stvar mi je što se kosa naočigled sporije masti. 
Regeneratori su dobri, ali isto ne sadrže silikone i razne druge otežavajuće dodatke, pa omekšaju, ali ne zaglade kosu do kraja. Ukoliko imate neposlušnu kosu koju kasnije ne tretirate ničim drugim to bi vam mogao predstavljati problem, ali ja ju feniram pa mi to paše. 

Druga vrsta Alverde šampona su oni uljasti za suhu i oštećenu kosu -


Ovaj šampon i regenerator sam kupila nedavno i trenutno koristim, a koristila sam i one od marelice za suhu kosu. Ovi šamponi su više uljaste teksture i kosa je nakon njih puno mekša i jako sjajna. Mrvu se brže masti nego s onim gelastim šamponima, ali svejedno sporije nego sa običnima. Mislim da su prikladni za zimsku njegu kose (čak i tanke kao što je moja).

Posljednji tip šampona koji sam probala je onaj za masnu kosu sklonu stvaranju prhuti -


Moja kosa nije takve, već sam šampon dobila i za njega nemam previše upotrebe. Jako je gust i prilično neugodnog mirisa. Uopće se ne pjeni i teško ispire, te nakon njega nemam osjećaj čiste kose. Mislim da ću ga probati koristiti još nekoliko puta, ali ako ne shvatim kako najbolje funkcionira ne planiram se mučiti s njim.

Osim svega nabrojanog treba naravno istaknuti i vrlo povoljnu cijenu - svi šamponi i regeneratori su oko 15kn, što je stvarno povoljno!

Koristite li vi Alverde šampone i kakvi su vam?

Nema komentara:

Objavi komentar

Pokreće Blogger.