petak, 24. veljače 2012.

Photoshop: blessing or curse?

Sjedim ja tako neki dan i listam modne portale, ne toliko zbog trendova koliko zbog novih kampanja. I znam da će uskoro krenuti sezona photoshop failova. Ili je već počela? Dee mi je ubrzo zatim poslala link koji govori tisuću riječi.Iskreno ne mrzim photoshop. On je divna stvar kada imate prišt, žilu koja iskače ili kosu koja leti. Sve se to uz malo photoshopa da dovesti u red. Problem je kada zaposlite čovjeka koji ga ne zna koristiti, a mora ili kad ste ćoravi (pardon my bosnian).Čak mi i ne smeta kad Penelope Cruz ima zilijun trepavica. Ni kad netko ima savršen ten, jer to ne očekujem od svojih pudera i maskara. Vizualno me bode kad nekome fali ruka. Noga. Bok. Prst. I ostali dijelovi svijeta koje u RL ima.Inteligenciju mi ne vrijeđa savršen ten modela Victoria's Secreta, nego bok koji joj fali. Ponekad grafičari idu toliko u krajnost da izgleda kao da se čak ni ne trude nalijepiti stvari kako treba. Svi znamo da su slike fotošopirane, ali treba li nas taj Photoshop baš pikati prstom u oko?

Što vi mislite o photoshopu?

by Doriana

foto: 1, 2, 3

4 komentara:

Jovana kaže...

hihi, meni je to bas smesno, sta im naprave...stvano kao da ne primecujemo. No, moje misljenje i PS i praksa, koristiti ga samo u malim kolicinama i to samo kad je neophodno :)

Tamara_a kaže...

Photoshop je super jer se divne stvari daju napraviti sa njim, ali užasno je kako ga koriste pogotovo u modnoj industriji. Nije mi jasno, pregledaju li oni uopšte šta šalju u tisak, kako mogu da to objave tako kad se iz aviona vidi da curi fali pola ruke i sl.?

Romana kaže...

Ja sam graficar/dizajner i kao takva znam da nijedna slika, bilo za net, casopis, knjigu i sl. nejde van prije nego sto prode kroz photoshop. a failova bogme ima, sto zbog idiota koji ne znaju posao sto zbog onih "odgovornih" koji takve slike puste u tisak. te slike se vise puta pregledavaju prije nego sto izadu i iskreno stvarno mi nije jasno kamo gledaju..to mi je misterija XD

Doriana Gray kaže...

E to ni meni nije jasno... Uopće se ne zavaravam da fotke idu neobrađene, ali da od toliko ljudi kroz čije ruke prođe fotka nitko ne skuži da nedostaje dio tijela - to mi nije jasno

Objavi komentar

Pokreće Blogger.