četvrtak, 23. veljače 2012.

Filmski klub: Opasna metoda

Opasna metoda film je Davida Cronenberga iz 2011. godine, kojega ste mogli gledati na zadnjem Zagreb Film Festivalu (kao film van konkurencije). Na stranici ZFF-a o filmu piše -
Neposredno prije početka Prvog svjetskog rata, Zürich i Beč su pozornica mračne priče o seksualnim i intelektualnim otkrićima. Temeljen na istinitim događajima, film se bavi uzburkanim odnosima između mladog psihijatra u usponu, Carla Junga, njegovog mentora Sigmunda Freuda i Sabine Spielrein, lijepe mlade žene sa psihičkim smetnjama koja se nađe između njih dvojice. U sve to još upada i Otto Gross, raskalašeni pacijent koji je spreman širiti granice. Istraživanje senzualnosti, ambicije i prijevare stavljaju Junga, Freuda i Sabinu pred izazov i zauvijek mijenjaju prirodu moderne misli.

LMC


Iako inače ne volim filmove koji se bave psihologijskom tematikom (jer je to područje koje svatko lako i rado mrcvari, a vjerujem da nitko ne voli kad mu to netko radi od struke), ovaj film je bio (jedna od) moja ideja. Možda me ocjena od 6.8 na IMDb-ju trebala upozoriti, ali, na žalost, nije.
Ovaj film je užasni horor od filma i Kieru nakon njega mrzim gorućom mržnjom. Tako prekenjavajuću glumu nisam vidjela već pun q vremena, a do te mjere nesuvislu i nabacanu priču možda i duže.
Sve što želim reći je - pustite Frojda i psihoanalizu da počivaju u jebenom miru. I ispričat se kolegicama blogericama što su na moj nagovor gledale ovu jezu :o

Over and out.

chmi

LMC je sve rekla. Ja ću samo dodati:


Kiera je strahotna, radnja je spora i priča je isforsirana. Mislim da bi zombiji tu puno pomogli. Cijelu sam večer provela gledajući taj film jer sam morala stalno vrtiti unatrag zbog toga što mi je koncentracija bila na nuli. Ali dogledala sam ga i žrtvovala se zbog vas, da vam mogu s potpunom sigurnošću reći: PRESKOČITE OVAJ FILM! LMC nadrapala si kad te vidim. :D Ili kad ja budem birala film. :zubo:

Jeste gledali ovaj film? Ako niste, nemojte :D

3 komentara:

Anonimno kaže...

Nisam gledala jos, ali budem cim stignem. Ne obazirem se na to sto je nekima los, jer ima isto tako dosta njih kojima je dobar. Pogledati cu ga prije svega zbog dobre teamtike koja me zanima, te gluamcke ekipe ukljucujuci i rezisera.
S.

chmi kaže...

S. sretno :) Zbog tog sam i ja krenula gledati film, ali eto. Zombiji su zafrkancija jer obožavam treš hororce :D

Lendoxia kaže...

hahaha koja antipreporuka, gledala sam, bio mi je dosadan, viggo je zgodan i to je to, nedovoljno za ista

Objavi komentar

Pokreće Blogger.