četvrtak, 9. veljače 2012.

Fat and Furious: Jednostavni ručak "to go"

Nedavno sam čitav post posvetila svojoj ljubavi spram svježeg sira, a sada ću još jedan!

Budući da mi je hrana iz menze počela lagano izlaziti na uši (ovaj semestar čini mi se da se hranim isključivo po menzama i pekarama), odlučila sam si početi ručak nositi od doma. A što je lakše spakirati od cous cousa, umaka od rajčice i malo svježeg sira?


Cous cous kuham samo na vodi. Stavite malu šalicu vode da zavrije, ugasite vatru, ubacite cous cous i ostavite da tako stoji 5 minuta.

Za to vrijeme na vatru stavite šalicu umaka od rajčice (na sreću imam hrpu domaćeg). Ja dodam samo par kapi maslinovog ulja, ali ako vam je bljutavo jesti samo rajčicu, moje bake znaju u to dodati malo brašna razmućenog s vodom za gustoću i malo soli i šećera za okus :)

Kad vam se rajčica zagrije (i zgusne) cous cous bi trebao biti gotov. Samo ga prebacite u plastičnu posudicu u kojoj ćete već ručak nositi, prelijte umakom i dodajte malo svježeg sira. Još uvijek ne vjerujem da sam zaboravila na vrh dodati origana, ali nekako sam preživjela i taj propust :D

Sa sobom ponesite mali pribor, and you're good to go :)Nosite li vi hranu od doma i, ako da, što?

3 komentara:

perfumeorpoison kaže...

super mi je to kaj si nosis hranu! ne znam zakaj je to ljudima bed - stoput je bolje od pekarskih proizvoda. btw cous cous mi super pase s ovom kombinacijom tvojom!
ja nosim herbalife shake u kutijici, pa ak ogladnim kupim neki sok u tetrapaku i smuckam si :) puuuno mi je prakticnije a i zasitnije od sendvica! osim toga, uvijek imam tupperware sa suhim vocem i nekim integralnim keksima za snack :)

Iva kaže...

Ja nemam naviku nositi od doma, prvenstveno jer sam smotana osoba s velikim torbama i pehom i garantiram da bi mi se sve rasulo po torbi u roku od sat vremena. Više ni jogurt u menzi ne uzimam jer mi redovito napravi rasulo u torbi... :P

Anonimno kaže...

Banana :D (na to se svi već smiju jer maznem jednu za užinu svaki dan) i sendvič - integralni kruh iz vrećice, unutra mozarella, rajica, što li mi dopadne šapa... I bajami, u slučaju naglog pada energije XD

Objavi komentar

Pokreće Blogger.