četvrtak, 19. siječnja 2012.

Zbog čega ću pasti ispite.

Imam još kojih tjedan dana do stvarnog početka ispitnih rokova, ali vrijeme završnih seminara je na vrhuncu, pa toliko pišem u Times New Romanu, fontu 12, proredu 1,5, da očima vidjeti neki editor ne mogu. Tako da neću duljiti :D
Ovu stvar puštam si doslovno svako jutro. Super se bori s kroničnom premorenosti i pokreće. Slušam ju i navečer uz 5. kavu dana dok ridam na tastaturi jer stvarno više ne znam što napisati na temu skala laži u testovima ličnosti. A fali mi nekih 1000 znakova da bi prilog bio dovoljno velik.

Iz istog razloga u zadnje vrijeme ne čitam baš previše za svoj gušt, ali sam odlučna bar do kraja mjeseca završiti -
Roman koji je 2002. dobio Guardianovu nagradu za prvi roman bavi se pričom američkog Židova koji stiže u Ukrajinu kako bi našao ženu koja je u WW2 spasila njegovog djeda. Tamo ga čeka "Aleks, njegov zabrinjavajuće nekompetentan prevoditelj i vršnjak, Aleksov djed, njihov (navodno slijepi) vozač...te kujica bez pedigrea Sammy Davis Mlađi Mlađi". Njih četvero kreću na "donkihotovsku potragu za selom Tračimbrod kroz opustošen krajolik "tranzicijske" Ukrajine".

(Sve pod navodnicima je s back covera knjige gdje je radnja opisana suvislije nego što bih ja ikad mogla, pa reko... :D)

S knjigom sam tek počela (iako sam ju već neuspješno pokušavala čitati nekad prošle godine, definitivno je jedna od onih za koje trebaš biti raspoložen) i za sad sam oduševljena, pogotovo Aleksovim slomljenim engleskim.
Vidjela sam da postoji i film koji mi je idući na listi gledanja -
Kad smo kod filmova, ove godine pogledala sam tek nekoliko filmova od kojih je na mene najveći utisak ostavio definitivno Rekvijem za snove (ja UŽASNO kasnim s tim razvikanim filmovima :D Matrix sam prvi put pogledala pred godinu dana :D) nakon kojeg sam zaključila da prestajem/ne počinjem s korištenjem apsolutno svih supstanci jer ću završit u ludnici s gangrenom :D Ni piva nije sigurna! Odluka nije dugo potrajala :D

No nisam o tome htjela pričati već o -
Exploding girl, jako lijepom filmiću iz 2009. koji se bavi jednim ljetnim praznicima mlade epileptične studentice Ivy. Dok se njena veza, putem kratkih telefonskih razgovora, raspada, odnos s prijateljem koji odsjeda kod nje se razvija. Mislim da trailer sve vrlo dobro prikazuje :) Svaka preporuka ako volite taj usporeni, realistični tip filma.

Što vi u zadnje vrijeme čitate, gledate i slušate?

4 komentara:

Lastavitza kaže...

Obožajem tu pjesmu :)

Dee kaže...

me too. :D

jao, trailer za Evertything is illuminated! <3 potpuno su me kupili suncokretima. :D

Dee kaže...

*everything :D

Nanethiel kaže...

studiraš psihologiju? :D

Objavi komentar

Pokreće Blogger.