nedjelja, 8. siječnja 2012.

Najbolji domaći piling na svijetu

Moram priznati kako nisam prevelika ljubiteljica homemade kozmetike iz dva razloga:

1. Lijena sam
2. Tako sam prokleto lijena
Čemu se mučiti i mućkati kad te u DM-u čeka gotova smjesa?


Na svu sreću, imam prijateljice koje vole mućkati, pa mi je tako moja draga Maja za ova Božić poklonila prekrasan piling od morske soli. Moram priznati kako e oduševio, a Maja je bil toliko doba da je podijelila recept samnom (uz napomenu da joj se slobodno obratim kad budem trebala još... žena me zna). Ona ih je počela radit jer joj se kupovni nisu previše sviđali, a suhoj koži treba dosta njege.

SASTOJCI:
-krupna morska sol
-maslinovo ulje (Maja koristi domaće)
-eterično ulje lavande
-cvijet lavande (Maja je stavila lavandu u vazu i pustila da se sama sasuši te je suhe cvjetove pokupila i koristila u pilingu)
-aloe vera – iz apoteke

Sve sastojke pomiješajte po osobnom ukusu, netko voli više mirisa, netko manje, netko rjeđi, a netko gušći piling. Svi sastojci moraju bit povezani i kompaktni, a prije svake upotrebe piling treba pomiješati.

Meni je ovaj piling fantastičan,, koža je nakon njega meka i gotovo dne treba losion (a ja imam dermatitis i uvijek se mažem!!!!) tako da ću ljeti sigurno preskočiti trackanje losionom.

Pravite li i i svoje pilinge?

by Doriana

4 komentara:

Lastavitza kaže...

Majo :klanja se:
Zvuči izvrsno!
Doriana, hvala na receptu!

Voodoo Blonde kaže...

dok nisam kupila Avonov Planet Spa sa mineralima mrtvog mora, pravila sam svoj, al kak mi je ovaj savršen, ne radim piling za tijelo više. češće znam napraviti piling za lice sa smeđim šećerom, mlijekom, medom i mas.uljem.

doriana gray kaže...

Biberlee, nnč... :)

Romana kaže...

meni je najbolji balein uljni piling s morskom soli, onaj u kantici sa zelenim cepom. probati cu i ovaj recept, volim te domace stvari :)

Objavi komentar

Pokreće Blogger.