subota, 21. siječnja 2012.

Michelle Phan style: Čišćenje kistova

Moram priznati da sam dugo bila u potrazi za dobrim i najučinkovitijim načinom čišćenja kistova, sve dok prije par godina nisam slučajno naišla na link na Youtube kanal od Michelle Phan, poznate kao i Ricebunny. Prije nego sam isprobala njenu metodu za koju kaže da ju je naučila na satovima slikanja, a koju su koristili za čišćenje kistova, pokušavala sam čistiti kistove na raznorazne načine.

Isprobala sam pranje šamponima uz dodatak regeneratora, da omekša kistove, pa sa picoperima (ili u fino, sredstvima za intimnu njegu), sapunima.. Ništa mi nije bilo dovoljno dobro. Ili je dlaka kistova bila pregruba, ili nisu bili dovoljno čisti, koliko god puta prala, stalno je izlazila prljavština, nikako na zelenu granu. Čitala sam dosta i o tekućinama koje su namijenjene za čišćenje kistova, ali to mi djeluje preskupo i kao bacanje love.

A onda sam, u nekoj fazi kad me opako prala nadobudnost i kad sam imala volje za home made svašta nešto, odlučila isprobati ovu njenu metodu i to je bilo to! Ljubav na prvo čišćenje.


                                 

Osim što me impresionirala sastojcima koje koristi jer ih nema milijun nego samo dva, napokon sam imala osjećaj da su kistovi stvarno čisti, a još su bili i tako prokleto mekani i dlaka se sjajila.

Dakle, za ovu metodu vam je potrebno antibakterijsko sredstvo za pranje suđa i maslinovo ulje. Ulja ide otprilike pola ili čak samo trećinu u odnosu na količinu deterdženta.To se nanese na tanjur i onda se u to uvali kist, maže se s njim po tanjuru kao da slikate. :D Tijekom postupka nekoliko puta mijenjam ulje i deterdžent na tanjuru jer imam fobiju da kistovi neće biti savršeno čisti :frikuša:, a i imam ih poprilično pa je to i potrebno.

( da dodam usput i jedan veliki buuuuuuu Avonovom kistu za rumenilo jer su dlačice koje se vide po tanjuru sve otpale s njega).Michelle nakon kratkog mazanja po tanjuru postupak nastavi na svom dlanu jer se tako manje prlja "smjesa" na tanjuru što je vrlo zgodno rješenje. Nakon toga se kistovi ispiru u toploj vodi (ne vrućoj!!!) i stavljaju na sušenje. Vjerojatno već svi znate da se kistovi uvijek suše dlakom prema dolje jer inače voda ulazi u njih i tako slabi ljepilo što dovodi do ispadanja dlaka.


U odnosu na šampone, gelove za tuširanje, raznorazna sredstva i slično, ova metoda ima jako veliku prednost, a to je da djeluje i antibakterijski. Zato je vrlo važn paziti na taj detalj prilikom kupnje deterdženta. Ja sam kupila narančasti Likvi u DM-u, koštao je nekih 8 kn.
Kako vi održavate kistove da budu skviki clean? Koje metode ste isprobali?

Broj komentara: 13:

Carla Marx kaže...

Pogledala sam ovaj video još dok sam imala samo 2 kista i od tada ih tako čistim. :)

_arwen69 kaže...

običnim sapunom za ruke i onda našpricam alkoholom.super kombinacija.svaki tjedan tako već pola godine.

Andy kaže...

Ja ih čistim deterdžentom za pranje suđa i busu super čisti, tako da nisam ni tražila alternativu :)

Iva kaže...

Istu ovu metodu koristim otkad je napravila taj video i daleko je najbolja... :)

Anaviglam beauty blog kaže...

...svakako ću isprobati :)

Anonimno kaže...

ja sam to probala i nisam uspjela maknuti masnoću od ulja!!
tako da ostajem pri tekućem sapunu i toploj vodi...

hejterica

Durica kaže...

Zar vam ne ostanu kistovi s vremenom pregrubi samo od sapuna i sl.?

Hejterice, koliko si ti ulja stavila? Meni nikad ne ostanu masni.

Anonimno kaže...

durice, pa stavila sam i manje ulja nego michelle :)

ne znam, zadovoljna sam sa sapunom...

hejterica

Lastavitza kaže...

Meni je sapun također zakon, a i sapuna ima antibakterijskih i nijedan mi nije bio grub nakon pranja (ali ja koristim sintetičke kistove pa možda zato)

Voodoo Blonde kaže...

čistim sa elf-ovim šamponom za kistove. mislim da ću tako i nastaviti, a maslinovo ulje trošiti za moje beauty kure :D :homemade kozmetika ftw:

Andy kaže...

Ne, moji kistići su mekani i fluffy :) <3

Lendoxia kaže...

ja ih zasad perem samponom i regeneratorom, al mislim da cu probat i ovo

snjeguljica kaže...

Ja isto kao i girly, to sam vidjela kod variole vere na anatomy of beauty i uvjerila me da probam i super sam zadovoljna. Prije mi je od sampona ostajalo brutalno previse pjene u kistovima cak i nakon deset ispiranja i poludila sam kad mi se odvojio jedan kist i unutra sam nasla naslage pjene.. Ovak sa detrdzentom mi je sve taman kak treba bit :) evo bas ih idem poprat.

Objavi komentar

Pokreće Blogger.