petak, 6. siječnja 2012.

Eugenio Recuenco – master of photographySteven Mesiel, David LaChapelle, Mert&Marcus... svi su oni divni i krasni, ali meni se jedan Španjolac veoma brzo uvukao pod kožu. Radi se o Eugeniu Recuencu koji je (imho, nemojte me ubit) inovativniji od Meisela i genijalniji od Burtona u najboljim danima (nemojte me ubit, 2. put).

Da je genijalan, osim mene, su prepoznali i Lavazza, Frexinet, Kult, Vogue, Life Magazine, Nolita, Yves Saint Laurent, Loewe, Diesel, Festina, McCann, Nina Ricci, Pull & Bear, Madame Figaro, Play Station i last but not least... Rammstein.


Recuenco ima 39 godina, živi u Madridu te posjeduje nevjerojatan talent za igre svjetla i sjene, groteskno, perverzno i bizarno. Gospodin Eugonio mi je drag i iz još jednog razloga... ima 17 mačaka.


Iz intervjua:

„Inspiriram se mnogim stvarima, između ostalog i klasičnim sikama. One su dramatične, povijesno značajne i pune volumena zahvaljujući sjenama. Svjetlost na njima je daleko od sofisticirane rasvjete današnjih foto studija. Njihova rasvjeta je jednostavna i genijalna.“


Mnoge njegove slike su bile zabranjivane, između ostalih i jedna s Rammsteinovog zadnjeg albuma na kojoj Richard (gitarist) spanka mladu djevu. Začudo, nikoga nije smetalo što na coveru albuma kupusaju drugu mladu djevu i spremaju je se pojesti... go figure.


Enivej, ovaj čiko je supač, osim što slika, snima i super videe i zato slijedi zatrpavanje slikama...by Doriana Gray

Photo: 1, 2, 3 (na drugom linku se nalaze cijeli editorijali iz kojih su preuzete slike)

1 komentar:

Bellen kaže...

Što drugo reći nego čovjek je genijalac! Fantastične slike!

Objavi komentar

Pokreće Blogger.