utorak, 10. siječnja 2012.

Difuzor za ugrađenu bljeskalicu

Buncherice su odlučile malo poraditi na kvaliteti svojih fotografija. Prvo smo imale post o izradi lightboxa, a onda smo počele malo i švrljati po ebayu i tražiti jeftinu foto opremu (kod Kineza naravno <3).

Danas mi je stiglo ovo čudo:


 Klikče na Kinešče

 Ja sam ga platila 1.96$, malo je poskupio.

A čemu to čudo služi?

Svi koji imate ogromne objektive i samo ugrađenu bljeskalicu u fotiću znate da kad korisite makro opciju i snimate sitne predmete iz bližeg uz pratnju blica na slici dobivate i nepoželjnu sjenu na dnu od samog objektiva. E, tu dolazi jedno od dva rješenja; ili kupite bljeskalicu koju ćete uvaliti u hot shoe i platite to od 250kn na više, ili za prvu ruku uzmite difuzor za vašu ugrađenu bljeskalicu. Ja sam se za početak odlučila na jeftiniju opciju. :)
Difuzor raspršuje svjetlost i "omekšava" sjene (što ćete vidjeti na fotkama).

Kako difuzor funkcionira na fotiću?

Crni dio montirate u hot shoe i podignete ugrađenu bljeskalicu na svom fotiću, odaberete jedan od 3 difuzora iz paketa (ovisno kakav efekt želite postići) i slikate!

 Rezultati?

Krenimo redom, novopridošli prsten s ASOSa (da, još uvijek sam ASOS šupendara; vjerojatno doživotno) je model.


Po sjenama se može zaključiti da sam koristila 2 reflektora, svaki s jedne strane pauka, i bljeskalicu (vidite sjenu od objektiva na dnu slike).
Izričito naglašena sjena od objektiva i paukova sjena govore nam da sam na ovoj slici koristila samo bljeskalicu na fotiću. Približila sam se koliko sam mogla a da sjena ne padne na samog pauka.
 Po sjeni opet možemo zaključiti da se radi samo o bljeskalici jer pauk ima samo jednu sjenu. Slikano iz daljega kako bih izbjegla pojavu sjene od objektiva.
 Slikano samo uz sobnu rasvjetu, bez reflektora i bez blica.
 I sada dolazi difuzor na red! Sjene nam govore da su i reflektori bili uključeni, difuzor je učinio svoje i raspršio svjetlost te tako "omekšao" sjene. Primjećujete kako nema sjene od objektiva?
 I konačno, makro snimak, najbliže što sam mogla prići.Zaključak - za te pare ja sam i više nego zadovoljna! Svakako preporučam. :DBroj komentara: 9:

ANICA kaže...

fora, fotografiranje je zaista komplicirana umjetnost, pravi izazov i gušt :)

FaithFry kaže...

U nice, mogla bih to zgrabit.

Lendoxia kaže...

dobro izgledaju slike s difuzorom, nazalost jos uvijek imam samo najobicnijeg "idiota" pa ce to pricekat dok ne nabavim neki napredniji fotic

Just Cake Girl kaže...

aaa ovo je predobro :) a i onaj post za lightbox :) kopiram ;) nadam se da bude uspijelo ;)

Josipa kaže...

wow pa ovo je baš vidljiva promjena!

Lastavitza kaže...

Kao i Lendoxia, prvo mi treba bolji fotoaparat pa onda sve ostalo :D

Tatjana kaže...

prvo sam presla citav post diveci se prstenu *.* zavidim ti. a onda sam procitala sta pise ispod :D odlican post :) ali prvo treba fotoaparat... znaci jos 2 god cekam :D

nail crazy kaže...

bravo, hvala na informacijama... a prsten sam već odavno zamirila ;-D

njinja_666 kaže...

"Klikče na Kinešče" hahahahahahahahahahaahahahahahhahaha
i za proizvod, super stvar. :)

Objavi komentar

Pokreće Blogger.