četvrtak, 15. prosinca 2011.

Ovaj tjedan čitamo...

Iako se ne bi nazvala ekstremnom osobom koja odmah zna što joj se sviđa, a što ne, ponekad iznenadim samu sebe instantnim oduševljenjem koje neke stvari izazovu u meni.
Nedavno mi se to dogodilo sa Lynchevim debijem Crazy Clown Time, WU LYFOM i Sjenom vjetra, a početkom ovog tjedna it hit me već na prvoj stranici Byrneovog Biciklističkog dnevnika.Davno, davno bicikliranjem me zarazio jedan ex, i ja i dandanas smatram da je bajk (ako izostavimo opasnost od krađe koja znači konstantnu brigu i navirivanje kroz prozor) najbolje prijevozno sredstvo za muvanje po Zagrebu.

Smatra to i Byrne (vjerojatno svima najpoznatiji kao osnivač Talking Headsa), koji ga je još 80-ih izabrao kao glavno prijevozno sredstvo. U Biciklističkom dnevniku on opisuje svoja iskustva i doživljaj svijeta s dva kotača, ali i razmišljanja o glazbi, urbanizmu, modi, arhitekturi i povijesti lokacija biciklirajući kroz velike svjetske metropole tipa New Yorka i Berlina, ali i manje gradiće.

Byrne piše esejistički, ali vrlo nepretenciozno i pitko i pogađa u srž onoga što mi se čini jednim od većih first world problema - svijet oko nas sve je manje prilagođen čovjeku, a sve više korporaciji i automobilu.

Na kraju knjige skice su nečeg vrlo interesantnog što možete vidjeti ovdje -A kao soundtrack za čitanje izbjeći ću očekivanog Psycho Killera i staviti meni jednu jako dragu stvar -

4 komentara:

Dee kaže...

Psycho Killer <3 :rofl:

Lastavitza kaže...

Ima li toga za piratsko skidanje, idem potražiti, muahahah :D
Teška srca priznajem da čak ne znam ni voziti bicikl (ma i kuća mi stoji nizbrdo, gdje da naučim?) ali ga definitivno smatram izvrsnim prevoznim sredstvom (oduševljavaju me zemlje koje podržavaju i promoviraju biciklizam i gdje je kultura biciklista mnogo razvijenija nego kod nas).

Dee kaže...

omg, još jedna (punoljetna) osoba (ne preko 50) koja ne zna voziti bajk! :eek: :five: <3 :D

Iva B. kaže...

O, znam vam ja još par :D Sad kad znam i za vas mogu podijeliti svoj teror, bit će vam zahvalne :D

Objavi komentar

Pokreće Blogger.