ponedjeljak, 10. listopada 2011.

Beauty review: Catrice Made to stay vs. Essence Stay all day

Nedavno sam vam pisala o Catrice Made to stay sjenilima ovdje. Nedugo nakon toga dobila sam od Dee (koja je dobila od Doriane :D) Essence Stay all day sjenilo te sam ih odlučila istestirati i usporediti.

Ja osobno općenito više preferiram Catrice, više kupujem njihove proizvode i spremnija sam ih isprobati, dok Essence recimo više na preporuku, makar imam i njihovih stvari koje koristim i koje su mi super.

Usporedila sam Catrice 030 Star was here! i Essence 04 Stars & stories. Catrice sadrži 5 grama proizvoda dok Essence ima 5,5 grama. Catrice dolazi u svojim klasičnim staklenim teglicama, a Essence u plastičnoj posudici. Essence pakiranje je zgodnije jer vam neće napuknuti kao ono od Catrice kao meni :D, i lakše je.
No ajmo na bitne stvari.

Gornje je Catrice sjenilo a donje Essence. Oba su fino pigmentirana, Essence srebrno je dosta sjajno, meni je osobno teško isfurat ovu boju ali to je sve individualno. Što se teksture tiče, Catrice je jako fino, lijepo se nanosi, Essence doduše malo teže ali vrlo lijepo sjeda. Catrice recimo nakon one recenzije nisam ni nosila, no Essence sam nosila cijelu večer kada sam ga isprobavala i bila sam vrlo zadovoljna.
I najbitnije, pošto obje marke reklamiraju sjenila kao dugotrajna sjenila, ono koje je po meni bolje i drugotrajnije je Essence. Ne uvlači se u pregibe kapka i dosta je trajnije. Essence sjenila dovoljan je jedan sloj da bi se dobila boja koja je, kao i u prošlom postu preporučam da se nanosi sa nekim kistom tipa onog za nanošenje korektora. Ne znam kako je curama koje nemaju masne kakpe, možda je njima bolje Catrice sjenilo nego meni, javite dojmove. Ja vam svakako preporučam Essence, ako se dvoumite između ova dva.

4 komentara:

Unknown kaže...

Baš sam neki dan gledala ova Essence su došla u naš mali Kozmo. Nekako sam bila skeptična i preskočila.. sad mi se čine baš super prema swatchu.

Htjela sam si uzet i gel liner, pa ne znam koji je bolji Essence ili Catrice?

Andy kaže...

Hej :)

Evo ovdje sam napisala veliki post o gel linerima pa ti razmisli koji se tebi bolji čini, meni je osobno Catrice bolji od Essence
http://www.bunchofgirls.com/2011/09/gel-lineri-swatchevi-i-recenzije.html

nail crazy kaže...

eto vidiš, ja bih onako na prvu rekla da će catrice sjenila biti bolja ;-)

Andrea kaže...

Ja imam masne kapke i essence sjenilo mi ostane cijeli dan na kapcima bez baze,,bas sam ugodno iznenadena ;)

Objavi komentar

Pokreće Blogger.