utorak, 13. rujna 2011.

Pismo 36-godišnjoj meni- Doriana Gray

Draga Doriana,

Prošlo je već toliko godina. Jesi li ponosna na svoje sijede ili se farbaš? Koliko djece i pasa imaš? Radiš li i dalje ono što voliš?

Davati savjete nekome iz budućnosti je užasno nezahvalno, čak i ako se radi o tebi. Tj. meni. Tj. ma kužiš već. Za razliku od savršene Dee, ti imaš sijede koje vjerojatno pokrivaš farbom za kosu, a i bore su ti se počele javaljati u dvadesetima. Nadam se da su dosad izmislili i neki serum koji uistinu briše bore. Ili barem neki koji zavarava promatrača.

Gledano iz ove perspektive, vjerojatno se nisi udala ili to planiraš obaviti iz nekog praktičnog razloga kao što je npr. dizanje kredita. Ako nisi rodila, vjerojatno ni nećeš. Pretpostavljam da si i dalje uvjerena kako si u pravu u svemu i kako si čangrizava baba. Ako si i dalje dio Bunch of Girls- svaka čast. Ako nisi- izgubila si društvo drugih čangrizavih baba koje te razumiju.


Ne znam što da ti kažem osim da ti dam ovih nekoliko savjeta.

1. Radi ono što voliš. Za slučaj da si zaglavila na lošem radnom mjestu bez perspektive, makni se. Znam ja da moraš platiti račune i ratu kredita, ali nemoj zaboraviti da si na poslu osam sati i ako si nesretna tih osam sati, biti ćeš i preostalih 16. Plaća će uvijek biti mala, a šef opak, ali ipak imaj na umu da ne mora cijela radna zajednica biti takva.

2. Drži do sebe. Ako sad čohaš svoje dlakave nožurde, molim te obrij ih i odi se našminkat. Sramota da jedna Doriana hoda bez šminke! Sramota! Daj se saberi...


3. Pomiri se da neke ljude nikada nećeš moći promijeniti. Izbaci iz života sve zločeste ljude koje možeš, a one koje ne možeš nauči ignorirati. Pogotovo one koji ti daju savjete "za tvoje dobro".

4. Idi na sistematski. Znaš da moraš Nemoj da se ponovi.

5. Nađi vremena. Poznavajući sebe- ti stalno juriš. Stalno se živciraš i nikad za ništa i za nikoga nemaš vremena. Budi malo neodgovorna. Neće svijet propasti ako ti jednom zakasniš ili nešto ne napraviš na vrijeme. Ok, možda hoće... ali tada to više neće biti tvoj problem.

I kao i uvijek, slijedi svoju intuiciju. Dosad si to valjda naučila...

Tvoja 25-godišnja ja


Slije: 1 i 2

Nema komentara:

Objavi komentar

Pokreće Blogger.