nedjelja, 4. rujna 2011.

Oh So Art Deco by Etsy

Kako Dee ne bi plakala i osjećala se usamljenom, slijedi moj odabir najkul stvari s Etsy-a.

Mnogo volem Art Deco. Ok, ja mnogo volem sve staro i pohabano od čega se može napraviti nešto novo, ali to razdoblje Art Decoa me uvijek podsjeti kako bi voljela biti britanska plemkinja u to doba.

Frendice bi mi bile Elizabeth Arden i Helena Rubinstein kod kojih bi išla po sve najluđe newyorške beauty novotarije. Coco Chanel bi dizajnirala samo za mene dok bi se uz cigarete i konjak družile u Parizu.

Svi veliki pisci i filozofi tog vremena družili bi se sa mnom. Ponekad bi čak imala i pokoju aferu s njima i o tome razgovarala s Anais Nin. Pošto je moja obitelj plemićka, a bogme i britanska, jeseni bi provodila, ne u kišnom Londonu ili na ladanju u Kentu, nego u Indiji i Egiptu. Tamo bi jahala na devama, a bogati ljubavnici bi mi darivali arheološke artefakte i dragulje... vrijeme je da se probudim.

Dakle, Art Deco Etsy style...

1. Doriana odjevena u crnu haljinu by Miss Coco čeznutljivo gleda u daljinu dok stoji na balkonu, a u pozadini svi plešu Charlston. Zlatna ogrlica reflektira tugu u njenim očima. Opet je morala otkantat onog dosadnog Clarka Gablea.2. Doriana na čajanci na Petoj aveniji čeka Helenu Rubinstein, odjevena u petrol zeleni komplet s neizostavnim crvenim ružem na usnama. Duga ogrlica mami poglede dok ispija kavu i jede sendviče s krastavcima.


3. Na Halloween partyu Doriana je odlučila glumiti pauna. Koga briga što je ekipa iz MGM-a tako dosadna dok god na njihovim tulumima ima šampanjca.


4. Nikola Tesla mi je poklonio svoj portret. Šarmantno.


5. Anais Nin i ja tračamo muškarce (Teslu pogotovo, mislimo da je freak) kartajući ovim divnim kartama...


6. kadli ja izvadih tabakeru s opscenim prizorima i zapalih cigaretu. Anais se tabakera svidjela pa sam joj je poklonila. Samo da se ne zaljubi u mene.


7. Nasljednik Ford carstva mi u Chicagu poklanja divne naušnice. Želi da budem s njim. Ne mogu. U Chicagu previše puše.


8. Gledajući kako kapi kiše klize niz moj prozorski vitraj, pitam se jesam li se trebala udati za tog dosadnog industrijalca.


9. Odjevena u kućni ogrtač od svile koji mi je poklonio Vojvoda od Windsora prije nego li je završio s konjolikom Wallis, palim cigaretu iz nove tabakere (staru sam dala Anais koja nije pretjerano sretna s Henryem, valjda sam ju razveselila), zaključujem kako trenutno nemam vremena za brak i naredim sluškinji da me spakira za Pariz. Coco kaže da se tamo jako dobro zabavlja.


Oukej... moram se probuditi...

Imam na umu da sam vjerojatno pobrkala ljude i godine, ali koga briga...

by Doriana Gray

Foto: Etsy

Broj komentara: 8:

Katarina kaže...

imamo slicne snove :)

Lendoxia kaže...

ne znam za ljude i godine, ali je lijepo docarana prica i zelja

Just Cake Girl kaže...

Oduševljena sam izborom i pričom :)

Lastavitza kaže...

Znaš šta, sve dok imaš ovakvu maštu, bit ćeš sretna. Dobro, nema dileme da bi mnogo bolje bilo da je san stvarnost, ali meni i ovakve priče djeluju kao dobar deal ;)

Anonimno kaže...

Prica je bas divna;))

Doriana Gray kaže...

Ma da... dok god imam pet minuta za ovakve eskapade, meni je dobro ;)

anamy007 kaže...

kad legnem veceras eto me u Pariz na kavu s tobom i Coco :)

Karmen kaže...

Komentari su ti super simpatični, maštoviti, a fotke su njaaaaaaam! :)) "Fordove naušnice" i nova tabakera su mi ubrzali srce :)

Objavi komentar

Pokreće Blogger.