nedjelja, 25. rujna 2011.

Etsy favorites Mexico + Shellac update

Ok, znam da mnoge zanima kako je završio pokus sa Shellacom. Odgovor je- GENIJALNO!

Dakle, lak stvarno traje dva tjedna! I dulje, jer je boja savršena do zadnjeg dana, pogotovo ako nemate naviku mnogo "čeprkati" po prstima. Ja grizem zanoktice (koma, da) i na dva nokta mi se lagano odvojio dio bliži korjenu, ali sam vrh nokta je dobio onaj bijeli used-line tek oko desetog dana, nakon struganja jedne ogromne naljepnice s boce :D

Najveća mana: volite li boje, dosadit će vam jedna te ista nijansa. ako to možete izdržati- go for it! Ja ću sigurno otići još koji put.

A sad Etsy tema: Meksiko

Volim meksičku hranu, volim njihovu umjetnost, ali sapunice ne... To me neće spriječiti da vam približim neke od Etsy fejvoritsa kroz tragičnu priču Pancha i Doriane (aha, da, ja sam glavna faca u priči, lol)

Pekla Doriana Chipotle, ogrnuta pregačom koju joj je izradila slijepa prijateljica Esmeralda (vidi se po kombinaciji boja). Privučen zamamnim mirisom, u sirotinjski kvart u Ciudad de Mexicu ušeta Poncho Jose Andreas de Pueblo Magnito Ajudad, zgodan, naočit i mrk.
Opčinjen mirisom Chipotlea, on odluči kupiti sve što je uboga Doriana prodavala. Svidješe mu se njene zelene oči, crna kosa i činjenica da želi postati slikarica. Ona mu spakira Chipotle u košaru (moram prestati misliti na Chipotle), a on nju pozove na izlazak.Kasnije iste večeri Doriana shvati da nema što obući, i pomoli se Mariji Guadalupe da se ispred njene kuće prevrne šleper haljina. I bi tako. Šleper se prevrnuo, ali na nju doduše.U bolnici ju je posjetio Poncho. Donio joj čokolade.

Zla Alana Graciela de Cohones je željela da Doriana umre. Podvalila joj je drogu u torbu kako bi završila u zatvoru.Ali Constanza, pametna i brižna Ponchova dadilja iz djetinjstva (ujedno i moja majka, tako to ide u sapunicama) otkrije zao plan. Prokle Alanu i ona završi u umobolnici gdje je slikala. Tako je ukrala Dorianin san o tome da postane slikarica, ali joj nije mogla ukrasti Poncha i njegovu ljubav.


The End

(Ali ne, u zadnjoj sceni nakon odjavne špice vidimo kako Alana izlazi iz bolnice smiješeći se. Hoće li Doriana i Poncho biti sretni zauvijek?)

Opet imam bijesne gliste... oprostite. :D

by Doriana Gray

Foto: Etsy

3 komentara:

Anonimno kaže...

Fino fino da se nesto i kuva u medjuvremenu:)

nail crazy kaže...

ahahaha, jako inspirativan post, sad sam dobila porciju meksičkih sapunica - htjela ne htjela ;-D

anamy007 kaže...

ti trebas sluzbeno ime promjeniti u masta moze svasta :) cudo si mi

Objavi komentar

Pokreće Blogger.