ponedjeljak, 29. kolovoza 2011.

Pismo 16godišnjoj chmi

Draga moja ja,
prošlo je skoro isto toliko godina od tvog 16. rođendana i moram ti reći, mnogo štošta se promijenilo. Osim što si stara ko Biblija, imaš sijede i više se ne farbaš iz gušta nego iz potrebe, radiš i posao za koji nisi ni u najluđim snovima sanjala da ćeš raditi. I da, nosiš HALJINE! Ukratko, prodala si se :D
Ma ok, nisi se baš prodala ali si daleko od one namrgođene metalke koja nije koristila čak ni crnu olovku za panda look na očima. Prvenstveno, odrekla si se majica na bendove i marte više ne nosiš svaki dan. Da, imaš čak i preko nekoliko pari štikli. Šminkaš se svakodnevno – šokirana si vjerujem, ali iskreno uživaš u tom ritualu. Sjećam se kad si staroj dizala tlak da ćeš živjeti u skladištu i imati namještaj napravljen od paleta i tvrdila kako novac ničemu ne služi i da ti ne treba. Hm, ne znam kako da ti kažem, ali novac je jako korisna stvar – to ćeš otkriti kad dobiješ stipendiju. U isto vrijeme ćeš otkriti i čari šopinga s prijateljicama. Da, dobro si pročitala, nećeš više biti tomboy i većina frendova će ti biti ženskog spola. Uglavnom, vjerujem da sam sada pridobila tvoju pozornost pa mislim da ti mogu dati i par savjeta (ako ih želiš poslušati jer si tvrdoglava ko mazga u većini slučajeva).


Svijet nije crno-bijel. Ima jako puno područja sive boje. Iako ćeš se truditi uvijek da doneseš korektne odluke, uvaži ovu informaciju, bit će ti lakše.
Izlazi, uživaj, putuj na koncerte. Roditelji ti možda jesu malo veće konzerve, ali uvijek si pronalazila načine da zgiljaš na koncert, samo tako nastavi.
Mogla bi se i aktivirati malo što se učenja tiče. Starci su u pravu kad ti govore da su ocjene bitne. Nije da su ti ocjene loše, no imat će velik utjecaj na odabir fakulteta.

Imaj povjerenja u sebe, sposobnija si no što misliš, nemoj sputavati samu sebe, drugi su tu da to rade.
Bori se. Grizi. Ujedaj. Ne daj se. Nemoj biti naivna. Svijet nije pošten i to ćeš uviđati iz godine u godinu. Odnosi se prema drugima korektno koliko možeš, druži se s ljudima koji ti odgovaraju. Nemoj gubiti vrijeme na one koji ti idu na živce jer je predragocjeno da se na njih troši.

Ostani u kontaktu s frendicama iz srednje škole, nećete se često čuti ali kad se budete tu i tamo nalazile bit će vam fenomenalno.
Počni malo analizirati svoje postupke, nemoj baš živjeti od dana do dana. Tu posebno mislim na veze, ako ti nešto ne odgovara i to ne možeš nikako promijeniti, nemoj mučiti i sebe i njega. Istina, te stare veze će ti uvelike pomoći da otkriješ Mr. Righta jer ćeš moći prepoznati pravu stvar na temelju starih iskustava.
Taman tu negdje oko tvoje 16. krenut će i informatička revolucija. Pilaj starce za komp, treba ti. Pilaj ih i za internet, i to ti treba jer ćeš pomoću njega upoznati dosta divnih i zanimljivih ljudi oba spola. S nekima ćeš se odlično složiti, s jednim i više nego odlično. Internet ti je prozor u svijet, iskoristi ga najbolje što znaš.

Uglavnom, koliko god se grozila buduće mene, nije to tako strašno. Većinom bi bila zadovoljna, kao što sam i ja zadovoljna tobom. Neke bi stvari još trebala promijeniti ali možemo pričekati još 16 godina pa ti pišem ponovo.


 
chmi

P.S.
Nemoj pasti u nesvijest, razmišljaš i o djeci. Vlastitoj.
Evo i male utjehe - još uvijek slušaš istu vrstu glazbe :tješ: :tješ:

3 komentara:

Anonimno kaže...

cure, super su vam ova pisma!

ivuschka kaže...

jebemti, kako smo sve različite, obožavam to :cerek:
chmi, stara kućo :rofl:, odlično ti je ovo :D

Lorena kaže...

Hahahaha baš si me nasmijala... odličan post :)

Objavi komentar

Pokreće Blogger.