ponedjeljak, 8. kolovoza 2011.

Beauty review: L'Occitane kupka od lavande

Nedavno sam na dar od tvrtke L'Occitane dobila njihovu kupku od lavande (pun naziv: Lavande De Haute-Provence Bain Moussant). Kupka još uvijek nije dostupna na tržištu (stiže sredinom kolovoza).

Pakiranje
Kupka dolazi u srebrnoj metalnoj boci retro dizajna s ljubičastim natpisom. Jako je teška i masivna, pa pazite da vam ne razbije kadu ili lavabo. Natpis na boci je plavkasto-ljubičaste boje, a čep je klasični „na šaraf“ što može biti nezgodno pošto je boca velika, a lako klizi iz mokrih ruku.

Miris i tekstura

Kao i uvijek kada je L'Occitane u pitanju, ova kupka miriši na ono što piše- lavandu. Oni koji nisu fanovi tog mirisa mogli bi osjetiti laganu mučninu, ali meni ne smeta. Na uputama proizvođača piše kako kupka sadrži lavandu iz Haute-Provence i ostavlja kožu nekom, njegovanom i blago mirisnom. Moram se složiti s proizvođačem, jer ova kupka ni najmanje ne isušuje čak ni kada je koristite umjesto gela za tuširanje (kao što je ja koristim, jer nemam živaca za kupke). U obliku kupke sam je koristila samo prvi put i moram priznati kako se odmah osjeti da ova kupka nije poput „komercijalnih“ iz DM-a i sl, nego je lagano „uljna“ (ne znam kako to opisati drugačije).

Cijena

Za 500 mililitara iskeširat ćete cca 150 kuna. Zauzvrat dobivate predivnu kupku i bočicu koja može biti dekoracija u kupaonici kada je potrošite. Skupo ili jeftino? Ovisi o dubini novčanika, ali moram priznati kako sama nikad ne bi dala toliki iznos na kupku.Zaključak

Iako je pakiranje malo nezgrapno, ali jako lijepo i dalje mi se cijena čini lagano pretjerana. Međutim, ako kupujete L'Occitane- valjda takvu cijenu i očekujete.  Prednost ove kupke je što uistinu smiruje i opušta, a ne isušuje čak ni dehidriranu kožu kakva je moja.

Epilog o citronovcu


Sjećate li se recenzije o citronovcu. Dajem gigantski minus za pakiranje. Nakon par tjedana bočica je počela pucati po rubovima i morala sam presuti losion u bočicu od vode kako bi sačuvala barem dio. Definitivno loše pakiranje (iako oku ugodno).

Volite li vi L'Occitane proizvode? Kakva su vaša iskustva s njima?


by Doriana Gray

Nema komentara:

Objavi komentar

Pokreće Blogger.