četvrtak, 11. kolovoza 2011.

10 najdražih filmova- Doriana Gray

Nakon što vas je Dee šokirala svojim odabirom, slijedi moj koji nije toliko šokantan (i loš, hehe)

10. Inglorious basterdsQuentin Tarantino. Christoph Waltz. Diane Kruger koja je stylish seksi koka u svakom pogledu i koju obožavam (moj girl crush). David Bowie svira u jednoj od najimpresivnijih scena u filmu. Genijalne teorije kojima su i inače prožeti Tarantinovi filmovi. Mnogo pucanja, krvi i opakih dosjetki.... LOVE!

9. City of GodOvaj brazilski film ima sve ono što tipičan hollywoodski nema: radnju koja ima objektivan i nedovršen kraj, likove koji nisu crno bijeli i štošta drugo.

8. Klub boracaEdward Norton, Edward Norton, Edward Norton. Genije, genije, genije...

7. Goodfellas
Kako zalijepiti Dorianu na tri i pol sata pred ekran? Pustite joj Goodfellas.

6. Godfatheri- svi dijeloviKako zalijepiti Dorianu na 12 i pol sati pred ekran? Pustite joj Kuma 1,2 i 3. Tko ga ne voli, dabogda našao konjsku glavu u krevetu :P

5. Scarface"Say hello to my little friend!"... OMG kako obožavam ovaj film i Michelle Pfeiffer u njemu! I onu njenu čagu. I cijelu priču. De Pallma, you rock!

4. Talentirani gospodin RipleyGwyneth Paltrow, Cate Blanchett, Jude Law i zadnji, ali ne i posljednji Matt Damon u mlađim godinama koji je idealno utjelovio psihopata kojeg morate voljeti. I always thought it'd be better to be a fake somebody than a real nobody.

3. Doručak kod TiffanyaStylish film o jednoj zgodnoj mladoj party djevojci s genijalnom glazbom genijalnog Henrya Mancinija. Moj favorit: Something for the cat tijekom koktel zabave.

2.CasablancaVoljeti ili ne voljeti? Razoriti ili pomoći nekome da održi vezu koja nam jako smeta i stoji na putu? Kraj koji je nekima tužan, meni realan (a ja volim realne završetke) i koji je ušao u povijest.

1. Zameo ih vjetarJednom davno moja mama je zaključila kako sam jogunasta i bezobrazna, otprilike kao i Scarlett O'Hara, ali i moja pokojna tetka Marija. Scarlett je za mene vrh vrhova, žena koja će misliti o sutra jer sutra je novi dan, koja izlazi iz komatozne veze s osmjehom na licu i koja u svojoj suštini nije zla, samo zna što hoće...

By Doriana Gray

4 komentara:

Iva kaže...

Fight Club <3 moj all time favourite. Imala sam fazu kad sam ga gledala par puta dnevno. Znam ga napamet, od onog Nine Inch Nails uvoda, pa do Where Is My Mind na kraju :D Inglorious Basterds su mi isto fenomenalni, a ni ostatak liste ti nije za baciti :)

petra kaže...

svi odreda dobri i kvalitetni filmovi, ali ja si ne mogu pomoci, vise sam ljubitelj onih treshastih :DDD

Lendoxia kaže...

zameo ih vjetar <3 vise mi je knjiga favorit nego film, ali i on je dobar

Dee kaže...

petra, <3 :D

Objavi komentar

Pokreće Blogger.