četvrtak, 5. svibnja 2011.

Žuljaju me cipele

Došao je i taj dan- Doriana si je kupila nove sandale!

Evo slike, uživo su više prljavobijele nego bijele. Negdje između nude i bijele boje.Kupljene su u Tamarisu, cijena 500 kuna. Znam. Puno, ali su kožne i tako udobneeee i osjećam se takooooo dobro u njima.

Daklem, saga o cipelama...

Ja sam vam jedno netipično žensko. Ovo su mi prve sandale u pet godina! Da, dobro ste pročitali, ja svakih pet godina kupim nove sandale i već mi je bio bed nositi one stare jer em su već počele pokazivati znakove raspadanja, em ih imam na svakoj ljetnoj fotki :DI tako sam se opet zaputila do Tamarisa i iskeširala puno previše love, ali šta ću kad sam slaba na njihove cipele. Moja ljubav prema njima rodila se kad sam shvatila da imaju kožne modele, da me njihove cipele ne žuljaju i da su poprilično stabilne. Od tada (kada ih uopće nije bilo kod nas) do danas sam promijenila više modela i svi su bili iznimno udobni i dobro krojeni. Neću reći dizajnirani, jer dobro dizajnirane cipele ne moraju biti nužno dobro krojene, tj. noga u njima ne mora dobro stajati samo zato jer su lijepe izvana.Trenutno, osim ovih sandala imam klasične crne peeptoeice, plave cipele sa srednje visokom petom za svaki dan, japanke i čizme. Informacije radi, plave cipele već nekih godinu i pol nosim skoro svakodnevno kada je toplije vrijeme i ona pločica na peti nije ni najmanje oštećena! Meni koja gotovo nikad nisam u tenisicama i svaki dan praktički nosim cipele (ili čizme zimi) mnogo znači kada je cipela kvalitetna i kada se noga u njoj ne safta ili ne klizi.Mana ovih cipela je svakako cijena. Ni ne pomišljajte na išta ispod 300 kuna, jer toliko koštaju npr. japanke u sezoni, ali se na sniženju daju naći super ponude. Tako sam ja čizme umjesto 1200 platila 400 kuna! Uvijek sam željela biti cura koja može kupiti super šuze u Robertu za 50 kuna i stajati u njima cijelu noć bez da me nažuljaju, ali nažalost, moja situacija je sasvim oprečna- stopala su mi toliko osjetljiva da se frendica nije mogla načuditi kad smo probavale iste sandale kako mene moje režu dok ona u svojima skoro pa trči po dućanu.Još jedna mana njihovih cipela je što kod nas ne stiže cijela kolekcija i pogađate- najatraktivnijih modela obično nema. Ako očekujete neke lude modele i trendove, radije se okrenite jer u Tamarisu obično imaju klasične cipele, tu i tamo nešto malo trendova (naša Meche mi je rekla da je gledala klompe), ali uglavnom riječ je o cipelama napravljenim da traju dulje do jedne sezone bez obzira na trendove.


Btw. Koliko pari cipela imate? Moje curke su se začudile kada sam nabrojala svega osam pari, ne računajući npr. buce i sličnu obuću koja je s nekom posebnom svrhom (čišćenje snijega, skijanje)

by Doriana Gray

Foto: PR, Google Images

Broj komentara: 5:

nail crazy kaže...

i ja ih imam malo iz istog razloga kao i ti - problemi sa stopalom, teško mi je naći cipelu koja mi je ful udobna, a ako mi nije udobna neću je kupiti ma kako dobro izgledala - zato radije nosim jedne nego da ih imam 30 pari koje ne mogu nositi ;-)

Tirquise kaže...

Uh, ne znam koliko pari imam, ali sigurno ne onoliko koliko bih volela imati :D Imam priličan hendikep sa brojem 42, pa mi je većina lepota od cipela uskraćena, tek tu i tamo nadjem nešto za svoje kopito :P Jučer sam si prebrojala cipele koje imam trenutačno u stanu, svega 14pari (od toga 4 na visoku petu, jedne na manju, 4 tenisica(i sama sam šokirana što ih imam toliko, jer gotovo nikad ne nosim, dvoje poludubokih, jedne za šetnje i jedne platnenke), 1 mokasine, 3 baletanki i 2 para čizmi ). I još uvek nemam šta za obuti :D A kod kuće nemam pojma koliko je pari.

Ah, gde bi mi kraj bio da imam broj 41, moji snovi :D

Anonimno kaže...

akle ovde dobar deo godien idemo bosi;)Cak i deca u skolu.Sto je narocito mojoj mami bilo vrlo cudno kad smo se doselili ovde da fino doterana mlada dama za ruku vodi dete koje je boso.Sledeca vazna obuca su japanke, kojih svako ima u raznim bojama.Trece su gumene cizme:)
E sad nemojte pomisliti da se mi en doteramo i da nemamo u ormanu i te kako lepih primeraka ..zato i citam ovu malu Imeldu:)

♥byAnja kaže...

jao imam apsolutno isti problem sa obucom,ma nema toga sto me nece nazuljati,grozno.cak me i patike zuljaju :) ali kupujem ja cipele i dalje,pa neka stoje u kutijama,lijepo mi je da ih gledam.hehehe.Divan blog! Pratim te

Zmijica kaže...

Ou yeah, meni su dobre vile (ahem...) udijelile duplo prokletstvo: broj 42 (ajd, u sandale stanem u 41) i osjetljivo stopalo. 4 para starki (fejk starki, ne dam 500 kn za malo platna i gume!), marte, čizme jedne (nisam sretna baš s njima), 2 cipele za kišu, 1 cipele na petu za vjenčanja i sprovode :D Japanke kupim svaku sezonu, najesen se raspadnu pa bacim. I moram kupit sandale, muko moja...

Objavi komentar

Pokreće Blogger.