nedjelja, 3. travnja 2011.

Vintage beauty

Ideja za ovaj članak sinula mi je tijekom izložbe Art Deco u Muzeju za umjetnost i obrt. Kao što ste možda zapamtili iz nekih mojih prijašnjih tekstova, moj otac je na mene prenio ljubav prema antikvitetima pa me izložbe uporabnih predmeta uvijek iznova oduševe, a čak sam i svog dečka (kojem je valjda sve starije od deset godina zrelo za smeće, osim mene naravno :D) uspjela uvjeriti da ćemo jednog dana, u zajedničkom stanu, umjesto slika imati antikne oglase i postere.

Prije nego su nas obasule photoshop katastrofe u kojima modelima nedostaju ruke, noge ili nosevi, oglasi za modne i kozmetičke kuće izgledali su nešto drugačije. Nacrtani, umjesto fotografirani, bili su prava mala umjetnička djela koje bi rado vidjela u svojoj spavaćoj sobi ili kupaoni. 

Kako ne bi duljila, evo nekoliko oglasa, preuzetih sa stranice Vintage Ad Browser na kojoj se nalazi pregršt takvih starih reklamnih kampanja pa razgledajte, a ovdje izdvajam samo njih nekoliko.
Zanimljivo kako reklama za Chanel više izgleda kao reklama za tampone ili dezić :D, a stara je samo 31 godinu. 

Doriana Gray
foto: Vintage Ad Browser
2 komentara:

Wang Han Yang kaže...

Your blog is great你的部落格真好!!
If you like, come back and visit mine.

Thank you!!Wang Han Pin(王翰彬)
From Taichung,Taiwan(台灣)

perfumeorpoison kaže...

u odlicni su plakati! ja doma imam stare plakate za kazaliste, ali bih u svojoj sobi rado imala ovakve reklame za sminku :)

Objavi komentar

Pokreće Blogger.