petak, 29. travnja 2011.

Prvi odlazak u IMAX

U utorak sam se uputila sa dečkom po prvi puta u IMAX. Nije nam bio neki odabir filmova ali htjeli smo ići vidjeti kakav je IMAX, što možemo očekivati. Sada bi rađe da smo pričekali četvrtak da dođe Thor.
Gledali smo Sanctum. No, krenimo ispočetka.
Predstava je bila u 22:30, došli smo nešto ranije. Kada se radi o IMAXu, trebate karte podići 45min prije, a ne 30min. Bilo je dosta djelatnika. Gold class dvorana ima svoj poseban ulaz, te kako smo kasnije vidjeli u reklami, i svoju gardarobu, konobara, dobije se meni itd za cijenu od 115kn. Kod nas će za sada pričekati, no namjeravamo jednom i to probati makar po meni preskupo i nepotrebno, no hajde, jednom se živi :)
Djelatnici su bili uslužni, no sustav je zezao pa nažalost nismo dobili popust na studentsku karticu, za što sam ja mislila da niti nema ali me djelatnik uvjeravao da ima, no nije prolazilo. No, dobro. Ovaj Cinestar me iznenadio svojim izgledom i veličinom. Na ulazu vas dočekuje pult za prodaju karata i grickalica ujedno. Za IMAX se ide na desno te kada uđete u drugi hodnik, tamo vas opet čeka pult sa grickalicama i pićima, nije uopće bilo gužve, dapače. I dalje nastavljate drugim hodnikom gdje vas čeka malo "svemirski" uređeno predvorje sa barom i kaučom za sjedenje. IMAX dvorana sama po sebi je vrlo impresivna, odlično uređena, platno preko cijelog zida, odlično. Jedino što me zasmetalo po dolasku što nas je ispod stolaca zateklo smeće, tj vjerovatno ne stignu počistiti između predstava pa su kutije od kokica bile pogurnute ispod sjedala. Ako nisam ranije spomenula, cijena 1 ulaznice za IMAX dvoranu je 50kn. Dosta, no kako mi se čini IMAX sam po sebi ima odlične mogućnosti, no eto, zavisi od filma koji vas dopadne, kako će vam se svidjeti.

Načekali smo se dok je film počeo. Reklame i foršpani su trajali 25minuta, i nešto što mene ne smeta, ali možda nekoga hoće- nije bilo titlova za foršpane. Bilo je stvarno zanimljivih foršpana, mene se osobito dojmio onaj za Kung fu pandu, ima mi najbolje efekte, barem ono što smo mogli vidjeti u najavi. Ja ću ga pogledati, a preporučam i vama :)
Bila je najava i za zanimljiv dokumentarac o mladuncima životinja koje ljudi pripremaju za život, no ne sjećam se imena.

A sada malo o Sanctumu. Što se mene tiče, mi smo odabrali krivi film za gledati u IMAX-u. Sada, dan nakon odgledanog filma, ja se ne mogu sjetiti ničega što mi je bilo dobro, govoreći o efektima. Hm. Film sam po sebi ok, ali kako je moj dečko dao komentar, nešto za nedjelju popodne na TV-u. Film je bio dosta nezanimljiv, bilo je intrigantnih dijelova, no nije me se dojmio. Meni je bio malo zastrašujuć jer ima tjeskobe, panike, klaustrofobije jer se radnja odvija u podvodnim špiljama. Film je bio gledljiv, ali ne pretjerano zanimljiv, svakako ne nešto što bih odgledala ponovno niti vam preporučila za gledanje u IMAX-u po toj cijeni.
Samo je jedna IMAX dvorana pa tako usporedno igra samo par filmova. Ovdje možete saznati više o IMAX-u te raspored predstava i ostale stvari (IMAX).

Od filmova u najavi voljela bi pogledati Kung fu panda i Transformerse, a možda i Super 8.

Eto, toliko o mom prvom iskustvu. Jeste li vi već bili u IMAX-u, ako niste imate li u planu i što bi gledali?

Girly :)

4 komentara:

nail crazy kaže...

meni je malo daleko... ali tko zna ;-)
p.s. obožavam i kung fu pandu i transformerse, jedva čekam novi nastavak :-D

Unknown kaže...

neznam.. probati cu to skupu kino kao dar dečku ali sumnjam da cu ikada više ici to mi je preskupo za običan kino.

Jovana kaže...

Ja uvek svercujem grickalice u torbi :)
Verovatno to rade mnogi zato i nije bilo guzve u tom delu :)

ZeaZia kaže...

Sinoc sam gledala Thor - 3D (ne u IMAXu) i nije me bas odusevilo... Film je sam po sebi dobar ali nije ispunio moja ocekivanja sto se tice 3D efekta.

Objavi komentar

Pokreće Blogger.