ponedjeljak, 14. ožujka 2011.

Minglanje na modnoj bazi

Sinoć je završio još jedan modni event u 'Rvata- Dove Fashion.hr i njegova mlađa sestrica Fashion.hr industrija kojoj je cilj spajanje hrvatskih modnih kuća i dizajnera kako bi se pospiješila proizvodnja. Genijalno zamišljen projekt! Tako Sever dizajnira za San Peter, Ana Maria Ricov i Juraj Zigman za Bambi, Mrvoš i Klarić za Rio Rijeka i Arena add Galaš...Cijene nisam saznala, ali mislim da će biti možda malo više od standardnih cijena tih brendova.
No dosta o modi, ajmo malo o backstageu. O modi možete pročitati i na drugim portalima, a ja donosim BS iskustvo.Ja obožavam backstage. Nekima je on dosadan jer u toj silnoj gunguli u kojoj je obično ili vruće ili hladno morate biti mazohist da bi uživali. Onda ja očito jesam, baš kao što tipkam ovo mrtva umorna, s podočnjacima do očnjaka. Prve večeri sam se dočepala Keune Salt Mist spreja za kosu. „Ma to je nešto novo, genijalno je. Ostavlja mat efekt, a to je must have ovog ljeta! Evo, probaj!“ reče frizer (jedan od cijele kolonije).  I teško natjerat žabu da u vodu skoči, odnosno teško natjerat Dorianu da proba nešto novo. Učinak- nakon nekoliko pogleda u ogledalo čovjek se navikne. Sad mi je baš seksi taj mat efekt. Dakle, svi kojima ide na živce stalno stavljanje seruma za sjaj- udarite kontru!Druga stvar koja je obilježila prvu večer u backstageu je YSL Rouge Volupte. Saša Joković  je te ruževe koristio na modelima Aleksandre Dojčinović čiji look je bio najzapaženiji. „Mat pink i mat onako orange-neonsko crvenkasti! To je nekakav must have!“ naredio je Saša, a ja pišem „maaaaat piiinkk... i ovaj drugi već imam.“ Ako vas zanima, meni je jako seksi Revlon Pink About It koji poprilično odgovara opisu ovog drugog, a jeftiniji je za preko duplo!Drugog dana, kad sam se našla s kolegom upitao me s ozbiljnim izrazom lica: „Čuj, jel istina da se neka Galaševa razbila?“ Hm? Ne, niti jedna manekenka se nije razbila ni u kojem smislu te riječi! Riječ je o stylingu, sve cure s revije Igora Galaša imale su zavoje oko glave! :P Možda bi trebali na kraju revije napisati NO MODELS WERE HARMED DURING THIS FASHION SHOW!Drugi škandal! Netko je prolio kavu po podu baš tijekom Aldukova fittinga, pa je cura u najljepšoj bež haljini pokupila svu tekućinu. Haljina je spašena, kava obrisana s poda, ali su svejedno dvije manekenke završile na podu (ok, jedna za istač, a jedna skoro) tijekom defilea. Juraj Zigman se ludo zabavljao s klinkama koje su nosile njegovu reviju za Bambi. Ne zna se tko je slađi- on s djetinjim pristupom životu ili one sa svojim Willow Smith frizuricama... 

Treće večeri se Saša Joković zaljubio u jednu damu - Hestiu Nyx! Hahahaha... bio je očaran nijansom koju sam nosila (bravo za mene!).Srela sam Anđu Marić koja je nosila Ivicu Skoku i koja je podijelila svoje iskustvo povratka na pistu s nama:
„Ma joj, kad sam ja bila puno mlađa, kad sam tek počinjala, uvijek sam gledala na te starije manekenke kao nešto wow i divila im se. A ja sam sad tu najstarija, bwahahahaha... ma ne vraćam se na pistu, ovo je zbog Ivice, a i da sebi dokažem da nisam još za baciti!“Onda sam u sebe ulila osamnaestu kavu u tri dana, nazvala kolege i prebacila se na svoje mjesto, gledala čarobne kapute Branke Donassy i zaključila kako bi bilo vrijeme da i odspavam malo :DSada je ponedjeljak, 9 sati. Idem u krevet.
*edit kaparila sam jednu haljinu Aleksandre Dojčinović... eto šta ti je bit u backstageu, ne moš' odolit'. 

by Doriana Gray
foto: Jelena Balić za Fashion.hr Style Community

4 komentara:

Maybe kaže...

Bila jednom u backstage, ali na žalost svega pola sata, i da, puno je bolje i zanimljivije od revija! Divno, divno iskustvo!

nail crazy kaže...

e pa meni je ovo zanimljivije nego komentirat obleke :-D
krasan post!!!

Just Cake Girl kaže...

Odličan post, drago mi je da si se super provela :D i ja bi se malo minglala po backstageu :D

perfumeorpoison kaže...

super mi je ovo post, i ja radim citam ovo nego komentare na revije, to znam i sama zakljucit kaj mi se svidja a kaj ne :)

Objavi komentar

Pokreće Blogger.